Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto z bazaru - dovoz a přihlášení

Od: kytka25® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, prosím o radu: líbí se mi jedno auto v bazaru, je to dovoz z Itálie a na inzerci je uvedeno - "Originál doklady na přihlášení". Co to pro mě znamená? Půjdu auto přihlásit u nás na MěÚ? Jak si udělám povinné ručení, když auto nemá SPZ, dostanu na nějakou dobu převozní značky, abych s ním mohla odjet? Děkuji za rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dostanete převozní značky na cca 7-10 dnů. Pokud si dokážete oběhat úřady, pak počítejte s částkou 4-5tis (poplatky za doklady, TK, evidenčka) + EKo poplatek, pokud na vůz je... To běhání mi nestálo za to, nechal jsem plnou moc bazaru a raději zaplatil o 500,- víc, aby to za mne vyběhal.

Povinné ručení je v danou dobu na VIN - je platné.

mzxy*
hodnocení

2x

technická prohlídka podle druhu paliva, kolem 1200, obsahuje i evidenčku

doplnění chybějících údajů / italsklý TP neobdahuje všechnya údaje) ( technický protokol kolem 1000 - 1500,- Kč)

registrace - 800,-

pojistka na VIN, na zelené kartě je to jasně napsá no že když auto nemá SPZ, uvádí se VIN

nejde o obíhání úřadů ale o podání žádosti o zápis vozidla do RSV včetně příloh, zopravidla vám zavolají až to bude hotové

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]