Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
kdykoliv když jezdím našim starým Oplem s taťkou, tak se mi tak po půlhodině jízdy udělá špatně, jsem bílý, nemůžu se soustředit, jsem unavený, zívám a nejradši bych spal. Ve vlaku ani autobuse tyhle problémy však nemám.
Myslíte, že budu mít problém, až jednou budu chtít mít řidičák? Nedokážu si představit, že někam pojedu a udělá se mi špatně, např. na dálnici...
Měl jste někdo takový problém?
Díky moc
doplněno 21.04.15 11:41:Co myslíte, čím to je, že spolujezdci bývá špatně, ale řidiči nikoliv?
Také se mi v autě dělá zle, pouze v autě. Je to mnohem lepší, když v sedadle sedím "rovně", není sklopené do pololehu, ale rovný, přímý sed.
Při řízení se mi to nestává (nebývá mi zle, pokud můžu upřeně pozorovat okolí, což je při řízení potřeba ), ale občas bývám k nevolnostem v autě dost náchylná a jednou se mi stalo, že se mi udělalo zle, když jsem se při odbočování musela ostře ohlédnout doprava. Ale opravdu jen jednou.
Pomáhá mi pít hodně vychlazenou kolu (kvůli říhání), vyzkoušel jste? A čerstvý chladný vzduch. Když je hodně špatně (mám to období, kdy je mi zle, jen se k autu přiblížím) a jedeme dlouho, stavíme často, projdu se a pořádně nadýchám, protáhnu svaly a je to hned lepší.
doplněno 21.04.15 09:32:Mimochodem, když se zmiňuje čtení, to je fakt velký problém, nebo napsat sms... nejde. Jednou jsem ani nemohla vyhledat v telefonu číslo a zavolat...
Také se mi podařilo zkolabovat na plazmě, při čtení. Sestra říkala, že se to stává lidem, kterým se dělá špatně v autě Tak kdybyste někdy daroval, nečíst přitom
nečíst při tom, samozřejmě
Nemyslím si, že budete mít problém až budete sám řídit.
Většinou bývá špatně právě spolujezdci, ale té samé osobě v pozici řidiče již nikoliv.
Osobně mám problém si třeba v jedoucím autobuse (i autě) číst.., stačí pár vteřin a je mi špatně.
V autě mohu jet klidně 1000km jako řidič a nemám nejmenší problém.
Taky se mi dělá(valo) špatně v autě. Hlavně když jsem seděla vzadu a neviděla na cestu. Teď už je to lepší, ale občas to na mě přijde. Když mi bylo asi 10, jeli jsme někam na výlet. Stačilo asi 500 metrů a už jsem zvracela. Bylo to hrozný. Dělají to taky auta nová, co ještě "smrdí" tou novotou. V autobuse mi špatně nebývá, ale musím sedět u okna a předemnou nemůžou být žádný sedadla (takže buď vpředu u řidiče nebo u zadních dveří). Ve vlaku tyhle problémy nemám vůbec. Ale čtení nebo koukání jinam než před sebe... hned je mi špatně. Pomáhá kinedryl.
Také to znám, celý život. Pomáhá mi kinedryl, vzít tak půl hodiny, než vyjedem. A sedět rovně v sedačce, protože u mě to má souvislost s krční páteří. když jedeme delší trasu, často zastavujeme, napiju se, projdu. Ještě mě napadlo, nemáte v autě nějakou vůni, třeba ten stromeček, nebo něco jiného? To mě dělá špatně moc, z toho je mi na zvracení, jen když mě někdo sveze a má to v autě. Jinak v autobuse, či vlaku mě to nedělá, jen v autě.
podle mě to je tím, že když sám budeš točit volantem tak víš i předem, kam auto pojede a jak moc prudce zahne atd. Když si jako spolujezdec, tak to prostě nevíš. Nejsi na to připraven. Změnu zaznamenáš až s určitým zpožděním a v průběhu manévru odvozuješ průběh zpětně. Jako řidič předvídáš.
Nedávno jsem na tohle téma viděl "dokument", ale už netuším kde a jak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.