Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aixam bezpečnost?

Od: jackskate* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, uvažuji o koupi aixama ale trošku se bojím protože to nemá skoro žádnej kufr a když to domě někdo zezadu narve tak je ze mě trhací kalendář? někdo něco k tomu díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aixam
hodnocení

2x

Nemá kufr? Právě že má...a v Ázii tam jsou zadní sedačky, tam se toho vejde. Nemáš se čeho bát, zezadu jseš dobře chráněný :)

hodnocení

1x

Správně jste odhadl, že v případě vážné nehody to autíčko zákonitě ,,tahá za kratší konec´´. Prostě fyzika platí vždy a všude a ošidit se nedá. Já na vojně jezdil mj i s Tatrou 815 AV15 , což je 30ti tunový drobeček opatřený vpředu buldozerovou radlicí. Když to do mě v Praze načudil ožrala ve Volze -což nebylo malé auto, tak jsem původně myslel, že jen praskla pneumatika. Volha byla o metr kratší, Tatra měla sedřenou barvu a rozbité koncové světlo. Takže z hlediska pasivní bezpečnosti je Tatra nepochybně docela fajn auto, že? Jenže trošku nepraktické z hlediska spotřeby. Proto jezdím jinými auty, samozřejmě s rizikem, že když potkám něco většího, může být problém.

Jenže to by člověk nemohl vystrčit nos z bytu. Prostě dělám co můžu, abych si ,,kryl záda´´. Svítil jsem ještě před tím, než to bylo povinné a ani dnes nepoužívám nějaké šikmooké bludičky přezdívané SPDS ale poctivé hlavní světlomety.

Ano, Aixam asi nebude superbezpečný, ale třeba stará shnilotina na tom nebude o nic lépe. Nebo populární lego ,,tři v jednom´´ kdy šikovný garážník složí ze tří totálek jednu skoro funglovku nebouranou. - to je taky docela poukázka na průšvih.

hujer123*
hodnocení

0x

To na každou otázku na aixama založíš nové vlákno? Vždyť můžeš pokračovat v tom předešlém.

alisa
hodnocení

0x

Tak jezdi s přilbou a kup si ve starožitnictví brnění - dá se koupit i nové *smich*

hodnocení

0x

To auto je dobre misto motorky v 16ti , proto vetsi bezpecnost nez na motorce. Jinak to je out auto

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, bezpečnost nic moc (větší kára či náklaďák se rovná minimálně těžké zranění a to už i v obci) a pokud v tom pojedete ve městě, tak Vás více jak 95% řidičů bude ohrožovat a mimo obec 100% bez vyjímky. Je to prostě "takovej mrzák", kterej dělá v provozu ostudu a vytváří spoustu nebezpečných situací. Pokud si vzpomínám, tak do nedávna jsi blbnul na letišti s Berlingem atd a teď Axiam? To jsou změny. Hnát se za každou cenu co nejdříve do provozu není nic dobrého a ještěš v Axiamu. Uvědom si, že Axiam je něco jako motorizovaná židle v provozu.

No jo, jenže těžko může vyrazit v 15 letech s Berlingem na silnici, že... Aixam jistě není nic super, ale když uvážíte, že v 15 můžete tak na Babetu či Pionýra, tak to pidiauto je podle mě lepší varianta ( tím myslím bezpečnost, komfort - prachy jsou jiná kapitola).

jackskate*
hodnocení

Dobrý den, jo vy si na mě ještě pamatujete? to já už ani nevím o čem jsme tu diskutovali no s autem na letišti jezdí pořád ale myslím že aixam je v 15 lepší volba než motorka v 16 protože se na tom dost vyjezdím a v 18 nebudu mít s autem problém. No jinak bezpečnost nějak velkou nemá ale ze statistik vyplývá že jen 0.2 % lidí bylo zraněno v aixamu a ja stim taky nebudu jezdit po dálnici ale po vedlejších okresních silnicích. Já jsem se do axama docela zamiloval protože mít auto v 15? to chce prece každý, nebo teda né každý ale já jakožto milovník aut určitě... ten pocit když mám řidičák "auto" a mužu jet kam chci a mě to 45km/h jezdit nebude ale tak 70-80km/h to už takové zrdožání není ne?

asd1

ono vzhledem k počtu aixamů těch 0,2% nejspíš znamená, že prakticky všichni kdo v něm bourali se zranili... Sice o něco bezpečnější než motorka (plech kolem sebe), ale oproti motorce výrazně víc překáží provozu = větší riziko nehody. Na motorce získáš mnohem větší cit pro rychlost, adhezi pneu atd. Za mne aixam jedině do města v dešti/zimě, jinak jednoznačně motorka a pak normální auto...

Hlavní průšvih je ten, že to zdálky vypadá jak auto, ten za tebou najednou zjistí že to jede pomalu jak traktor a nedobrzdí. Když dobrzdí tak mu překážíš a snaží se předjet, když je málo místa (auto proti) tak ti hodí myš a strčí tě do pangejtu. = mimo město je to opravdu nebezpečné vozítko.

jackskate*
hodnocení

i když poletím 80km/h?

trtr

Zdravím, opravdový fanda se na axiama vyprdne a bude si raději studovat předpisy a značky a ve volných chvílích si dávat dohromady nějaké to starší auto. Určitě budeš víc cool, když po školních povinnostech budeš v dílně něco dávat dohromady a zároveň se něco naučíš ty závodníku. Já když vidím v Brně, jak ráno se nastoupená řada diváků před školou a přiřítí se tato sekačka, tak to je hrozný. Je to prostě out kára a peníze se dají využít lépe. Fakt za sebe bych do toho nesedl ani omylem.

jackskate*
hodnocení

Dobrý Večer, to je váš názor.. a já kdybych to měl tak to v 18 prodám a koupím si normal auto, a je to furt lepší než chodit pěžky

hodnocení

0x

Ono je ve výsledku jedno, jestli to narve zezadu nebo zepředu. Já jezdím jenom osobákem, ale to auto má skoro 2 tuny. Jak to asi tak dopadne při případném nárazu? Nicméně na normální motorce by ta bilance byla ještě nepříznivější.

trtr

Zdravím, ono nepřiznivěšjší nevím. Takové čínské plechy, které ostré jak žiletka se derou k vám, fuj je mně špatně. Já se bojím sednout do Š100/120, Favorita, ale z tohoto bych se asi ...

aixam

kovis, no jak to asi dopadne? šel bys bručet, všechno zaplatíš a papíry sou fuč *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]