Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuju na autě udělat sbíhavost předních kol akutně, ale můj mechanik, který to dělá klasicky starou šuplerou a ne pomocí paprsků, má dovolenou.
Chtěl bych se zeptat, jestli tady někdo neví, kde v Praze nebo středních čechách by mi to někdo dokázal udělal také šuplerou manuálně při starém. Nechci totiž dávat x-peněz za nějaké paprskování...
Díky moc!
laserem to stojí snad 3 kila a to se vyplatí dát za to aby se ti nesjely pneumatiky za X tisíc,ne? :D Jináč se to dělá pomocí provázků podomácku, na youtube určitě najdeš jak.
Fakt za tak málo? Mně to právě vždycky chtěli udělat za cenu nad 1000Kč. Tak pokud někdo ví, kde to udělají za tak málo, tak bych tam určitě zajel. Sám to dělat nechci, neumím to
nevím jak v Praze, já su z Brna :D tady má v Lískovci jeden chlápek dílnu se zvedákem a laserama, posledně po mně chtěl 300. Za litr bych se jim vysmál, to je fakt moc
Ty 300 asi nebudou moc aktuální. Pro orientaci tady máte ceník z Olomouce, tady odjinud. A taky tady. Koukal jsem i na jiné ceníky a částky se dost liší. Takže asi sednout k PC a hledat.
je to možný, naposled jsem tam byl 2 roky zpátky, je to pan Kristek z Brna, třeba už zdražil o 50 Kč :D
Tak jsem teď volal do 5ti servisů a všude mají nové mašiny a dělají to +- za 1200Kč, což je hrozný, kor při stavu našich silnic... Takže stále hledám někoho, kdo to dělá šuplerou, že si lehne pod auto a měří...
Šuplerou a pod autem? Nedokážu si představit, jak tak chcete správně seřídit sbíhavost...
Nemáte v okolí nějaké učiliště s oborem automechanik? My máme na škole 3D laserovou geometrii od BOSCH, s autama z rodiny jsem si tam dělal GEO už asi čtyřikrát a vždycky zadarmo. Když tam přijede zákazník, tak mu tuším účtují 200 Kč. Dělají to sice učni, ale někdy bych řekl že i pečlivěji, než když to odflákne někdo v servisu. A je to pod dohledem mistra, takže nemusíte mít strach. Já osobně si dám vždycky záležet
Možno sa ti podarí nastaviť zbiehavosť ale odklon kolies určite nie.Takže podľa mňa žiadna šublera by sa nekonala.Skorej by som šiel na zberný dvor alebo nejakým spôsobom (napr.bazoš) a zadovážil si ojazdené zimné pneu...veď teraz po zime je ich aj tak všade...a prípadný neúspech v nastavovaní ...ak už teda silou mocou chceš by si odniesli práve takéto gumy.
Nevím jak která značka a její model,ale většinou asi odklon nelze seřídit jen tak!
doporučuji obrátit se na malý soukromý servis nebo garážistu-tito mnohdy mají staré ,od velkých servisů vyhozené "měřidlo" na sbíhavost a je to zrovna tak přesné (v rukách zkušeného mechoše) jako laserové ale levnější
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.