Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ford focus chybová hláška

Od: joey* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, mám F. Focus II, rv 2005 a dnes se mi na pc ukázala hláška "engine system fault", docela mě to vyděsilo, poraďte, co to může znamenat? Při opětovném nastartování se to už neobjevilo, ale rozhodně budu ve střehu. Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nemusi to znamenat vubec nic. Jestli se to jeste objevi, tak zajed na diagnostiku a tam Te reknou, zda mas problem a nebo ne. Do te doby, pokud nepozorujes zadne jine zavady, tak normalne jezdi.

Pouze kontrolni dotaz. Kdyz zapnes klicek do druhe polohy, cekas, dokud nezhasnou vsechny kontrolky, ktere zhasnout maji, nebo startujes hned?

joey*
hodnocení

TO AXUS: no od včerejška, kdykoli startuju, už se to neobjevilo..

No s tím startováním, hlídám se, abych počkala na kontrolky, občas se mohlo stát, že jsem nastartovala ukvapeně.. má to výrazný vliv na tyhle nafty? Ale snažím se vyčkat :)

Díky za odpověď

jarmik*
hodnocení

0x

Chyba řízení motoru mi svítila u Opla občas. Pokud to pak nenaskočí, tak nic vážného. Až se Vám to bude hodit, zastavte se v nějakém servisu, kde mají počítač, aby se podívali, proč to svítí. Já měl špatnou sondu a termostat. Vyměnilo se to a byl klid.

joey*
hodnocení

aha.. no zkusím pak asi někam zajet.. nemůže to mít nic společného s klimou? Poblíž chladiče mi klima utíká, už jsem domluvená na opravu, ale mám přijet, až bude prázdná úplně.. je slyšet jak teď motůrek víc fachá.. ale to by nemělo mít nic společného, myslím..

hodnocení

0x

S klimatizaci necekejte az bude prazdna a nechte si ji spravit hned. Pak by ste krome tesneni mohla platit take za vice tuze drazsich veci. A take proc ji nespratvit, kdyz se blizi leto a vedra a klimatizace se bude hodit 100% funkcni.

S timhle problemem to ale nebude mit nic spolecneho.

Ukvapene startovani nicemu vyznamne neublizi, jen chvili trva, nez se po zapnuti klicku aktivuji vsechny systemy, takze ridici jednotka mohla nepripravenost nejakeho cidla detekovat jako zavadu.

Kdyz ovsem pojedete do servisu s tou klimatizaci, tak rovnou nechte provest diagnostiku.

joey*
hodnocení

klimu zpravit v plánu mám, jen mi řekli, že mi to zalepěj, až to bude prázdný? :( Ptala jsem se, jestli tím nemůžu pokazit něco dalšího, bylo mi řečeno, že ne...

Tak to vam bylo receno spatne.

Kapalina v klimatizaci obsahuje lubrikacni slozku (olej) pro mazani kompresoru klimatizace. Kdyz kapalina nebude, kompresor se zadre. A pak vas to vyjde pekne draho. S tim ale oni pocitaji, aby vas mohli natahnout.

Proto se musi klima pravidelne kontrolovat a diky prirozenym prusakum kapalina ubyva a tak tedy i doplnovat.

Ale samozrejme delejte, jak myslite.

Navic, jak uz sem napsal drive, proc v parnem lete jezdit s nefunkcni (nebo pouze castecne funkcni) klimatizaci a nechat si ji spravit az na podzim, az vedra pominou?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]