Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci prodat auto velmi dobrému známému.Auto se přepíše na dopr.inspektorátu.On se stane majitelem bude zapsán v malem i velkém TP.To je mi jasné.Je možné ale abych já dále platil a bylo na mě psáno stávající povinné ručení.Nebo musíme i oba na pojišťovnu a já pojistku ukončit a on si udělat novou? Děkuji
Pojistka může být sjednána na kohokoliv -
jen se smiřte s tím , pokud známý způsobí nehodu tak Vy přijdete o bonusy a pokud budete uzavírat novou pojistku na své auto tak bude dražší .
doplněno 18.04.15 17:55:Při registraci na nového majitele bude babizna na úřadu požadovat TP,ORV,Evidenčku a Zel.kartu (na nového majitele) , tak ji ale klidně vysvětlete že pojistitel nemusí být nový majitel (pokud to nepochopí tak si nechte zavolat vedoucího ), pojistitel může být opravdu kdokoliv .
Děkuju.Nene.Nebudu ted sáhodlouze vysvětlovat proč, ani to není podstané proč to tak potřebuji udělat.Ani v tom není nic nekalého.Prostě s autem budu jezdit dál já jako doposud potřebuji aby ale bylo napsáno na někoho jiného.Jen se mi nechce absolvovat ty pojištovny.Prostě přepsalo by se auto pojistka by ale jela dál na mě a moje jméno.
díky
Dopravní inspektoráty lééta nejsou. Máte TP a ORMV. Hradit tuto pojistku může kdokoliv, kdo je za vás ochoten. Je je třeba si uvědomit možné dopady. Jinak z.č. 168/1999.
doplněno 18.04.15 17:35:Nechápete Hradit tuto pojistku může kdokoliv, kdo je za vás ochoten, tedy je to FUK, kdo pojistné hradí bez ohledu na to kdo je v TP, OK?. Ale na to právě máme ty zákony, víte? ORMV, ORV podívejte se, co máte mít při řízení u sebe, to je taková kartučka.
doplněno 18.04.15 19:19:for diesel ORMV (zvyk) , ano nyní OoRSV, ToSV, OoTZ, OoRV, ORV, 56tka jasně říká, co se předkládá, § 8, ZK ne případně, ale povinně. EK může udělat kdokoliv, bez plné moci. Pokud je kupující z jiného kraje a chce svou RZ, dojde si na svůj místně příslušný úřad. Zcela postačí odkázat na § 8.
Jasně Dopravni inspektorát už není...jen se to jmenuje jinak v otázce ale nedůležité..Nevím co je ORMV..Ani nechápu co může být za možný dopad a hřích..Ani myslím nemá cenu ted studovat 168/1999.Ale i tak Vám děkuji
Ok v pondělí se zeptám na Dopravním inspektorátu(nebo jak se to jmenuje)...a pojišotvně.
Otázka zůstává dál jednoduchá..může osoba X prodat auto osobě Y.Tím pádem v TP bude zapsána osoba Y ale povinné ručení platí dál jako doposud osoba X. Lze nebo nelze?
Z Vašeho doupřesnění vyplývá,že se příklad ! bojíte abyste třeba v exekuci o auto nepřišel a proto převod na YX.To je Váš problém.
Těmi dopady bylo myšleno,že PR /povinné ručení=pojištěni z opovědnosti za.../ budete Vy platit panu XY na kterého převedete vozidlo - vy byste za jeho případné bouračky přišel o bonusy a tím platil vyšší povinné!Ale protože jste doupřesnil,tak toto Vám zřejmě nehrozí!
Převody se provádí na městských úřadech-odbor dopravy,oddělení evidence vozidel!(dopravní inspektorát to kdysi řešil a byl součást policie a ...)ORMV nic není,ve spojení s danou problematiku jsou tyto zkratky-TP-technický průkaz,ORV-osvědčení o registraci vozidla-lidově malý techničák,Nikde se chodit ptát nemusíte,je to zbytečnost-na autě uděláte na jméno XY-kupující evidenční kontrolu na Stanici Technické Kontroly za cca200kč,sprotokolem a p.XY (nebo jeho ověřenou Plnou Mocí) a s doklady od vozidla /TP a ORV,příp.ZK-zelená karta/ a penězi (800kč správnípoplatek za převod + 0-10 000kč ekopoplatek na podporu sběru autovraků) na daném odboru zapíši do dokladů změnu z Vás na p.XY. To že ZK je na p.AB a ne na pana XY je úplně jedno (nekonec snad ani není zakotveno,že musí být při převodu uzavřeno PR a tím mít ZK!) -Stačí takto?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.