Nejste přihlášen/a.
Felicie: Někde na pravé straně, vypadá to blíž ke kolu je nějaká vůle. Při jízdě na větší nerovnost se mi tam ozve klepnutí. Stejný zvuk se ozve, když zpomalím a rychle se rozjedu. Měnil jsem spodní čep, brzdový kotouč a destičky. Zdá se, že kolo nemá vůli. Mělo dost velkou, než jsem vyměnil čep.
Při výměně čepu jsem odvrtával nýty a nemusel jsem vyndávat rameno, protože jsem ho dostal menším tlakem níž. (druhé rameno jsem dostal silou dolů jen o pár centimetrů, musel jsem povolit držáky) Ale myslím, že toto to dělat nebude, protože je uloženo v gumách. Je nutné ho měnit?
Další možnost. Auto stojí na kolech, otočím volantem a u převodky řízení to v určitých polohách cvaká. Jak vlevo, tak i v pravo. Při jízdě nemá řízení skoru žádnou vůli. Má s tím převodka řízení něco společného?
Díky za odpovědi.
To může být lecos - homokynetický kloub - ten by se projevil v plném rejdu na jedičku nebo uložení ramene v silentbloku. Já osobně měnil přední i zadní v létě, bouchání přestalo, ale protože už se nové nedělají u nás, ale v Číně, tak v zimě ten zadní znovul. Já každému doporučuji - když nevíš co, zaplať si pár korun na STK kontrolu a ne technickou /u nás to dělají/ a tam na vytřásadlu přesně zjistí co bouchá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.