Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám Audi A4 1.8 TFSi multitronic a zajímalo by mě, zda mohu vyřazovat při jízdě z kopce na neutrál. Na internetu jsem si o tom něco četl, ale jeden říká, že ne, druhý zase, že ano, takže nevím, co myslíte Vy?
U aut s počítačem či řídící jednotkou se nemá vyřazovat. Důvodem je spotřeba. Pokud se u těchto vyřadí, běží motor na volnoběh s cca 800-1000 otáček a to bere benzin. Tvrdí se, že za hodinu až litr. Pochopitelně podle auta. Proto mají i některá auta stop-start, kdy při zastavení třeba na křižovatce se vypne motor. Pokud se na volnoběh nevyřadí, řídící jednotka by měla zcela uzavřít přívod benzinu do motoru, ale zase jen do urřitých otáček. Je to složitější, ale nevyřazovat.
Máte plnou pravdu, sos, ale prostě jsou lidé, kteří to stejně nepoberou. Tohle se tu už promílalo x-krát. Dokonce tu nějaký ekoterorista psal plamenný příspěvek, že tím, když nevyřazujeme, ničíme exhalacem jeho panenskou přírodu. Zřejmě ještě neviděl naloženou Tatru v kopci. I když pravda - ona přes ten dým moc vidět není
sos a promon:
Máte pravdu, řídící jednotka při jízdě z kopce, se zařazeným stupněm, zcela vypne přívod paliva.
ALE ! Na neutrál někdy dojedete mnohem dál, tedy podstatně později budete muset opět přidat plyn.
Velmi záleží na konkrétní situaci, zda vyřadit, či ne.Určitě nelze paušalizovat, že neutrál je hloupost.
Teda z hlediska spotřeby.
Velmi dobrá odpvěď. Souhlasím a jen poznemenávám, že nevyřazuju z kopce nikdy. Jezdím s autem s karburátorem, vstřikováním jak benzínu tak komůrkový diesel i přímovstřikový common rail.
Tak pokud se bavíme o tom, že za volantem sedí ,,polovodič´´ jak říkají bratia Slováci, který zná pouze plyn žádný a plyn zadupnutý do podlahy, tak máte pravdu.
Vaše teorie má i další trhlinku - kopců z kterých auto jede přesně 90 km/h není mnoho, Pokud je kopec strmější, bude řidič muset brzdit, když bude mírnější, bude stále zařazovat a vyřazovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.