Zdravím, Poraďte mi prosím, jak povolit olejový filtr. Koupil jsem fiat punto s motorem 1.2. Měnil jsem olej, povolil filtr, chtěl nasadit novy a zjistil jsem, ze nepasuje. Tak jsem tam vrátil ten starý a jen ho rukou dotáhl at z toho nekape olej. Ještě předtím jsem utrel dosedáci plochu pro filtr. Koupil jsem filtr ktery pasuje, ale ted mi nejde vůbec povolit ten původní filtr a to jsem ho dotáhl jen rukou...nesetkal se s tím někdo? Jako by byl pricucnuty...pouzivam povolovac viz obrazek, ale tou silou co jsem použil se rozbil. Tak jsem to zkoušel probodnout sroubovakem, ale šroubovák jsem jen ohnul a filtr se ani nehnul... jak ho povolit?
ten je naprd bud sežen řetízkovej nebo to de velkýma sikokleštěma nebo já mám ještě spešl kleště na filtry pokud nic z toho nemáš vem silnější šroubovák propíchni skrznaskrz filtr a povol
oko
S tím sroubovakem jsem to zkoušek a jen jsem ho ohnul no tak zkusim sehnat ten retizkovy a uvidím... ale poprvé jsem ten filtr povolil v pohodě.
Pryžové těsnění pod oilftr se má vždy máznout olejem pro snazší demontáž, ne otřít! Žel zatím nikdy se mi bez hrubého násilí nepodařilo jej povolit,vždy jej nakonec kuchnu šroubovákem a není problém. spíš je zajímavé že jste filtr ani nepropíchnul a šroubovák zohnul - asi jej máte nějaký "papírový"!
oko
Já ho propichnul a při te pace se ohnul ten šroubovák.
hujer123*
určitě točíš při povolování filtru proti hodinám?
vklus
Nesmíš používat nářadí z rýže pak se ohne i šroubovák.
asd1
Máznutí olejem není kvůli povolování, ale kvůli montáži. Těsnění musí klouzat, jinak se při montáži trochu zkroutí a pak tam olej prolíná.
Když to nejde silou, musí nastoupit ještě větší síla. Ovšem s citem, aby se nedo...o kromě starého filtru i okolí
Ahoj.Jednou jsem to měl podobný a pomohl až hasák nasazenej až uplně nahoře na hraně (obrubě) Tam se to zdá trochu zesílený. Hlavně trochu citu, držim palce - povolit olejový filtr musí, když už to jednou šlo...
kakabus
Roomster 1,2 TSI 63 KW, r.v. 2015
Nemohl jsem rovněž olejový filtr povolit . Až po zahřátí motoru jsem použil klíč s řetězem a páku. Zabiral jsem vší silou, ale ne v tahu, opakovaně dopředu - povolit, dopředu -povolit. Zpotil a spálil jsem se u toho jako prase, filtr byl celý zdeformovaný, ale nakonec se mi to podařilo povolit. Hlava mi to nebere. Před tím jsem filtr na jiných vozech měnil snad 100 krát a vždy bez problémů. Zdraví Kakabus z Ústeckého kraje..
Nepomohlo nic..prostě s ním nešlo hnout. Nakonec flexa a rozřezání na kousičky až zůstal jen střed a ten se až po nahřátí dal pootočit sikovkama..absolutně netuším proč to nešlo..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.