Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak povolit olejový filtr?

Od: oko odpovědí: 10 změna:
Zdravím,
Poraďte mi prosím, jak povolit olejový filtr. Koupil jsem fiat punto s motorem 1.2.
Měnil jsem olej, povolil filtr, chtěl nasadit novy a zjistil jsem, ze nepasuje. Tak jsem tam vrátil ten starý a jen ho rukou dotáhl at z toho nekape olej. Ještě předtím jsem utrel dosedáci plochu pro filtr.
Koupil jsem filtr ktery pasuje, ale ted mi nejde vůbec povolit ten původní filtr a to jsem ho dotáhl jen rukou...nesetkal se s tím někdo? Jako by byl pricucnuty...pouzivam povolovac viz obrazek, ale tou silou co jsem použil se rozbil. Tak jsem to zkoušel probodnout sroubovakem, ale šroubovák jsem jen ohnul a filtr se ani nehnul... jak ho povolit?

Jak povolit olejový filtr?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ten je naprd bud sežen řetízkovej nebo to de velkýma sikokleštěma nebo já mám ještě spešl kleště na filtry pokud nic z toho nemáš vem silnější šroubovák propíchni skrznaskrz filtr a povol

oko
hodnocení

S tím sroubovakem jsem to zkoušek a jen jsem ho ohnul :( no tak zkusim sehnat ten retizkovy a uvidím... ale poprvé jsem ten filtr povolil v pohodě.

hodnocení

0x

Pryžové těsnění pod oilftr se má vždy máznout olejem pro snazší demontáž, ne otřít! Žel zatím nikdy se mi bez hrubého násilí nepodařilo jej povolit,vždy jej nakonec kuchnu šroubovákem a není problém. spíš je zajímavé že jste filtr ani nepropíchnul a šroubovák zohnul - asi jej máte nějaký "papírový"!

oko
hodnocení

Já ho propichnul a při te pace se ohnul ten šroubovák.
hujer123*

určitě točíš při povolování filtru proti hodinám?

vklus

Nesmíš používat nářadí z rýže pak se ohne i šroubovák.

asd1

Máznutí olejem není kvůli povolování, ale kvůli montáži. Těsnění musí klouzat, jinak se při montáži trochu zkroutí a pak tam olej prolíná.

Když to nejde silou, musí nastoupit ještě větší síla. Ovšem s citem, aby se nedo...o kromě starého filtru i okolí ;)

vladimir1966
hodnocení

0x

Ahoj.Jednou jsem to měl podobný a pomohl až hasák nasazenej až uplně nahoře na hraně (obrubě) Tam se to zdá trochu zesílený. Hlavně trochu citu, držim palce - povolit olejový filtr musí, když už to jednou šlo...

kakabus

Roomster 1,2 TSI 63 KW, r.v. 2015

Nemohl jsem rovněž olejový filtr povolit . Až po zahřátí motoru jsem použil klíč s řetězem a páku. Zabiral jsem vší silou, ale ne v tahu, opakovaně dopředu - povolit, dopředu -povolit. Zpotil a spálil jsem se u toho jako prase, filtr byl celý zdeformovaný, ale nakonec se mi to podařilo povolit. Hlava mi to nebere. Před tím jsem filtr na jiných vozech měnil snad 100 krát a vždy bez problémů. Zdraví Kakabus z Ústeckého kraje..

oko
hodnocení

Nepomohlo nic..prostě s ním nešlo hnout. Nakonec flexa a rozřezání na kousičky až zůstal jen střed a ten se až po nahřátí dal pootočit sikovkama..absolutně netuším proč to nešlo..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]