Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Interval výměny oleje

Od: jirken odpovědí: 7 změna:

Potřeboval bych poradit od odborníka,jestli autu opravdu vadi kdyz se motorovy olej octavie 1.9tdi 77kw mení po 20.000km nb.2letech. Olej tam má MOBIL 1 je to právě pro tento účel. Vyrobce piše 30.000km nb.2 roky. Auto je samozdrejme ,viskozitou a normou podporovane. Diky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

1x

Na ty long-life nesmysly se vykašli a dávej jej maximálně po 15 tis km nebo 1 roce,zase tolik to přece nestojí a motor ti rozhodně poděkuje

já se řídím tím že co diesel to 10000km a výměna oleje a filtru

ty longlife to je akorát pomsta pro motor projdi si net třeba dieselpower a pochopíš no a pokud ne je to tvůj boj osobně kdybych měl kupovat auto a zjistil že ho majitel trápil těmito dlouhými výměnami tak od toho utíkám seč mi síly stačí *bezim*

repkin*

jirken
hodnocení

Jinak s autem jen dalky.

aroff
hodnocení

0x

" Vyrobce piše 30.000km" výrobce čeho vozu a nebo oleje? Řidte se dle výrobce vozu. Nicméně já bych da nový olej po 15000. U městského provozu po 10000. Ať si píšé výrobce oleje co chce, on opravu vyběhaného motoru hradit nebude.

mzxy*
hodnocení

0x

až to budete prodávat, nezapomeňte to sdělit kupujícímu

mechanik
hodnocení

0x

To se divím, že výrobce oficiálně uvádí 30000km. To byla po leta jen interní informace, aby lidé měnili olej ještě "postaru" - po 10000km. U plnosyntetických jako ten tvůj 5W - 30W - je dnes už ve všech autech. "Zimní provoz" při vysokých otáčkách hraje roli(studený motor) při životnosti motoru a oleje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]