Nejste přihlášen/a.
Již nějaký rok podnikám v řemeslu a pro své podnikání samozřejmě potřebuji nějaké motorového parťáka. Nyní se chystám koupit nového a jako vždy řada lidí radí "kup rovnou nějakého tranďáka" a druhá že "něco menšího uplně bohatě stačí" obě skupiny argumentují velice jednoduše "protože to je lepší" (a protože to mám já) takže bych tu s vámi chtěl diskutovat a tak nějak seskupit všechny názory.
Takže co je lepší? Dodávka (Transit, Transportér, Sprinter, Vito, Master, Ducato, Jumper, Boxer apod.) nebo Pick-up (Partner, Berlingo, Kangoo, Citan, Connect, Nemo, Doblo apod.)
Co je lepší? To, do čeho Vám vejde potřebný vercajk a nevozíte sebou x- kubíků vzduchu. Když jsem truhlařil, tak jsem převážně jezdil většími dodávkami, někdy i stěhovací Karosou.
Teď dělám servisáka a ideál je právě ten Partner / Caddy /Conect. Kolega třeba dosud jezdí Peugeotem 206 Van - což je dvoumístná verze 206 s mřížkou a nákl prostorem. Já mám větší nároky na místo, proto preferuji cosi většího. Jeden čas jsem jezdil i Jumperem - výborný auto, ale pro servisáka zbytečně velký, což nese podstatně větší náklady na palivo, gumy ND atd. Což mi však jakožtoi zaměstnanci nikterak nevadilo - jezdilo se s ním bezva, stejně tak s Tranďákem.
Prostě popřemýšlejte, co sebou musíte mít a podle toho volte kategorii auta
Tak záleží co vozíte, jak daleko jezdíte, kde parkujete, atd...
osobně mi více vyhovuje normální velká dodávka. Lepší rozhled, větší prostor, nemusím se omezovat stím co si vezmu sebou atd..., na druhou stranu v centru prahy stím nezaparkujete, podzemní garáže jsou také tabu, má to o trošku větší spotřebu...
Nicméně místo osobáku klidně dacia docker a na malé akce super vozítko.
Řeknu Vám co je lepší na příkladu dvou mých známých. Jeden je truhlář-vyrábí co je třeba,okna kuch.linky,obývákové stěny atd. Protože věci co převáží bývají velké,koupil si Méďu,Spintera,3 místná kabina a odělený nákl.prostor, tuším v jedné z největších velikostí,proč MB,protože to byla velice výhodná nabídka.
Druhý-provádí kamenné práce-staví tarasy - opěrné zdi z kamenů,dláždí z kamenů-odseků i kostek,dělá obklady kamenem a jezdí buďto svým rodinným autem Mitsu SpaceStar nebo se svým spolupracovníkem v R-Kangoo a stačí jim to neboť stavební kolečko se vejde do kabiny (kangoo) nebo na vozík za obě,lopaty a krumpáče do auta a stejně tak i další nářadí co používá takže něco jako tranzit (skřínová dodávka je pro ně zbytečně velké auto stačí velikosti kangoo,partner atd.
Vy si musíte zvolit své priority a dle toho si pořídit vůz (a také zda-li bude služební-Po - Pá a SoNe rodinné aby nemuseli být třeba dvě auta,což takto někteří řeší!)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.