Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měl jsem nehodu před dvěma měsíci s vozem, které jsem koupil před rokem za sto tisíc. Likvidátor označil škodu jako totalku a auto šlo do aukce..( už jsem se tu ptal, co to je ). Teď jsem si všiml pošty kterou jsem měl v košijako spam, že mi před měsícem napsali že auto v aukci někdo koupi za cca 35tisíc. na nabídku, o které jsem nevěděl jsem nezareagoval.
1) Co mě teď čeká? kolik mi pojišťovna může vyplatit?
2) Co když mi odečtou hodnotu vraku těch 38, a budou mi chtít dát zbytek , ale já ten vrak jim budu chtít nechat, za ty prachy (jestli to jde)
3) Proč nemám vyjádření na kolik je vozidlo ohodnoceno
4) Mě přijde 38tis dobrý za vrak, pokud by platili zbytek do tržní ceny, ale když jsem si jejich nabídky nevšiml,, tak co teď, a není to vlastně špatně že nabízí tolik?
Děkuji
doplněno 16.04.15 18:21:Prosím, pokud mátě někdo zkušenosti, poraďte.
Likvidátorská praxe je, že dostanete informaci ve smyslu:
Váš vůz před nehodou ohodnocen na 80tis. Aukce s výsledkem - zájemce o vrak za 35000,-Kč. Plnění buď 45tis a vrak si necháte nebo 80tis a vrak nám předáte vč. dokumentace.
Pokud nemáte některou z těchto informací, kontaktujte pojišťovnu.
doplněno 16.04.15 20:13:Fakt, že jste ochoten za něco zaplatit 100tis neznamená, že to auto mělo hodnotu 100tis. Výpočet obecné ceny vozu je daný. Nikdo vás nechce oškubat - prostě jedou podle tabulek, nacenění dle standardů... nikdo si tam nemůže vymyslet "dnes mám blbý den, budu dávat všem o 10 tis méně..." Rozhodně bych na začátek nedával kupní smlouvu s kupní cenou.. Je možnost, že nacenění vozu bude 120tis (vy jste výhodně nakoupil) a při doložení kupní smlouvy by částku mohli snížit, protože zde se naopak musí ochránit pojišťovna proti vašemu "obohacení"...
Komunikovat ale musíte s pojišťovnou - bez nich se tady informací o vaší škodě nedočkáte...
Dobrý den, děkuji Vám za odpověď. Tak tu nabídku dle data co mi dali, jsem propásl vzhledem k tomu, že jsem měl zprávu ve spamu, nicméně bych rád věděl nakolik auto ohodnotili, pač ho jen tak nechat za 40 a nemít auto, které jsem měl rok za 100. .opravdu platí, člověk je poškozený, a je s ním zacházeno.. no hnus.
1.) dostanene rozdíl mezi částkou, kerou likvidátor určí obecně "od zeleného stolu" a kterou označí jako hodnotu vozidla, a částkou za kterou vydražil "zbytky" vozidla" překupník...
2.) až dostanete peníze, "zbytky" vozidla prodejte sám za 50 tisíc, pak rozporujte částku kterou vyplatí pojišťovna a pořadujte doplatek, 10 nebo 20 tisíc
3.) pak si kupte jiné auto
layborrr
trochu hloupá otázka, vozidlo se vyřadí z provozu ( depozit) , nebo nevyřadí, a zaregistruje se přímo na překupníka s auty, tedy nového majitele, ten auto polepí s využitím dalších dílů z jiných rozflákaných aut a prodá nějakému důvěřivci...můj rozflákaný passat - totálka - byl za 3 měsíce opraven a oficiálně vyexportován do polska
Nechápeš jak to na automobilovém trhu v ČR funguje
Navíc nevíš, kolik překupníků s bouranými auty současně disponuje povolením k provádění ekolikvidaci autovraků...koupíá od tebe zbytky vozidla a pokud nemá v úmyslu auto opravit a prodat dál, současně s kupní smlouvou dostaneš potvrzení o převzetí autovraku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.