Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat.Mám už docela velký problém Na me felicii 1.3 Mpi. RV. 2000 mi již asi dva měsíce neustále pribrzduje práve kolo. Za jízdy lehce hvizda a je to nesnesitelné. Před rokem jsem měnil brzdy. Ferodo kotouče i desky. Ihned po výměně mi při brzděny destičky hvizdaly ale jak jsem pustil brzdu bylo to OK. Očistil jsem vodiči plochy na držáku trmenu a bylo po problemu. Před dvemi mesici mi začali po ujetí par km hvizdat brzdy dokud jsem nezmackl brzdu. Když jsem ji povolil tak to zase začalo piskat. Provedl jsem následující opravy: Výměna brzdové kapaliny a odvzdusneni Výměna brzdoveho pistků v trmenu Vymena tesniciho kroužku i manzet Promazani vodičích čepu. Opilovani hran destiček pro lepší chod. Leva strana je OK. Ale prava když ujedu par km po vyčištění tak začne zase piskat. Když zvednu přední kola tak levé se točí v poho ale práve skoro vubec. Cetl jsem ze chyba může byt v brzdové hadicce. Je to pravda? Pokud ano. Jak složitá je její výměna? Ze strany brzdy vim jak ji vyndat ale nějak nevím z hlavy kde konci tak at vim na co se připravit . Nebo je ještě něco co by to mohlo působit? Už jsem fakt měnil vše kromě te hadicky..
kontrola plovoucích šroubů rádi zatuhnou tak že s nima nejde hnout a poté výměna předních brzdových hadic rozpadaj se zevnitř -poznáš tak že ten pístek de na přednim brzdiči hodně z tuha zatlačit a abys ho zatlačil musíš povolit odvzdušnovák
doplněno 15.04.15 20:12:
výměna hadičky neni složitá jen je někdy problém povolit hadičku z tý brzdový trubičky
sundáš třmen,povolíš a vytočíš tu hadičku,pak sundat pojistku co drží hadičku z trubičkou a pokusit se to povolit já na tu desítku matku rovnou používám samosvorné kleště normální klíč se většinou protočí ,jak to povolíš máš vyhráno dáš novou a složíš to a nezapomen to odvzdušnit
Ahoj, tu hadičku bych určitě vyměnil, záleží jestli byla pravidelně měněna kapalin. Může v ní být pěkný sajrajt. Výměna není vůbec složitá, pokud se vše podaří povolit . Samotná hadička končí za tlumičem kde je napojena na brzdovou trubku, která končí v pod vyrovnávací nádobkou v brzdovém válci, určitě vyměň aji tu trubku, asi bych zvážil výměnu i na druhé straně. K povolení zarezlůch šroubů se mi osvětčila samotná brzdová kapalina ale i WD-40 to jde, pořádně prostříkat i víckrát, poklepat lehce kladivem a pak trhem povolovat, mě to šlo i klasickým plochým klíčem a když se ožvýkal tak jsem vzal menší a narazil ho na šroub kladivem a povolil ale klidně tu trubku uřízni, když ji budeš stejně měnit, nasaď na šroub ořech, vem 1/2 ráčnu a určitě půjde
měl jsem podobný problém s tím, že destičky ferodo, kotouče taktéž, hadice nový. Vše chodilo z lehka a stejně to malinko přibrždovalo. dal jsem nový celý jiný brzdič a pohoda.
Měl jsem úplně stejný problém,taky jsem nemohl přijít na to co to je.
Prvně zkus hadičku a trubku,pokud to nepomůže tak to může být hlavní brzdový válec-tohle byl i můj případ,asi byl vevnitř přicpaný a kapalina nemohla proudit zpátky,až jeho výměna problém odstranila
Ano vyměnil jsem obě trubky i obě hadičky a stále to přibržďuje. Obě kola. Píst brzdiče jde zatlačit pomocí normální síly, když použiji sika kleště. Kdysi ho nešlo zatlačit ani těma kleštěma (potom výměna těsnících kroužku).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.