Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidi,
Napadl mě takovej jeden project. Udělat si za auto přívěs domací výroby z octavie combi. například, že bych za předníma sedackama uřízl karoserii.
Je to vůbec možné a popřípadě co všechno bych musel oběhat abych měl vše schválené k realizaci projecktu.
Mlo by to vypadat nějak takhle skodaoctavia.cz/...
Díky
GG
Je to možné - přívěsy z části aut jiných značek vidět nejsou, ale třeba z trabantů kombi jich je hned několik. Nevím přesně, kolik jich je normálně na číslech, ale o jedné soupravě Trabant 601 kombi + přívěs z trabantu kombi, která běžně a legálně jezdí (jezdí s tím po srazech Trabantů) vím. Mám dokonce i nějaké fotky té soupravy ve svém archivu, ale bohužel na nich ten vlek moc vidět není. Takže je sem ani dávat nebudu. Jinak pokud se nepletu, tak z následujících odkazů je ten srazový vlek ten zelený, dnes už ale s jiným tažným vozidlem - žlutý Trabant 601 kombi (změna majitele vleku).
Jinak u doma vyrobeného vleku musíš mít podle zákona továrně vyrobenou nápravu. Taky jsem měl takový výrobní nápad (inspirace trabantí supravou, ale z aut jiné značky), ale zatím jsem zůstal viset na tom, že nejsem schopný vymyslet, jak docílit max. zatížení na kouli (na zavěsné zařízení) 50kg, což je limit. Takže jsem dál jak vlek zlegalizovat zatím nesháněl. Ale podle mne by to zas tak velký problém být neměl, pokud by se registroval jako vlek nákladní.
zelený vlek bílý vlek modrý vlek
Jaké se dříve děalali přívěsy, dneska již nejde. Samo, že lze postavit individuelní vozík, ten se pak nechá schválit. Začal bych tím, že dojdu s podrobným obrázkem na registr vozidel, páč tak budou dávat povolení, a zjistil bych, co vše musím udělat, aby mi tento vozík povolili.
Páč co úředník, to jinak výklad práva..
( vyhlášku 56 nestudujte, je to zbytečné)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.