Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorek v zrcatkach

Od: puthys odpovědí: 2 změna:

Zdravím Vás,

mám problém v el. zrcatkach a to takovy, normálně se hýbou ale když chci prave zrcatko vyklopit smerem dolu abych videl zda neparkuju na obrubník, nejde a cvaká v něm. Musim mu pomoci prstem. Potom ho normálně sesteluju do polohy jak byl. Dělá mi to i levé zcatko. Muj dotaz zní, stačí je promazat, nebo je problém někde jinde. Jedná se o Š. OCT. I. Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

já bych ho rozebral koukl na ty převody očistil máznul a pokud to nepomůže tak jiný nebo se stim smířit

hodnocení

0x
Nebude to tím, že motorek, resp. mechanika už je ve spodní krajní poloze a prostě dál, vlastně níže už to nejde? Zrcátko má čumět dozadu v rozmezí pár stupňů, a pochybuji, že to bude až do těch 45 st. od vodorovné osy. Dělá to v horní krajní poloze?
Vícero zrcátek se dá mechanicky prstem přestavět bez ohledu na mechaniku motorku, a motorek je dokáže vrátit opačným směrem, ovšem stále jen do úhlu, který je v možném rozsahu.
Většinou se na sledování obrubníku používá další zrcátko, pod jiným úhlem.
Mnozí šoféři už mají šířku auta v oku, takže se trefí... Když ne, tak je na obrubník upozorní odpor při dotyku pneu s obrubníkem, nebo vertikální pohyb, nadzvednutí auta je dostatečným upozorněním.
Typ auta?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]