Dobry den, Potrebovala bych prosim poradit. V prosinci jsem koupila auto, původní majitel auto odhlasil a postou poslal velký tp. (Maly jsem mela od koupi auta u sebe). Bohuzel , jeste jsem se neodhodlala jit auto prehlasit na sve jmeno. Budou tomu jiz 4 měsíce. Hrozi mi pokuta? Zitra mam jit auto prihlasit, tak at vim, na co se pripravit . Děkuji moc
1. Nehrozi, jde o evidencni ukon zapocaty a dokonceny podle stareho zakona, ten nestanovil zadnou 10 denni lhutu novemu majiteli, obsahoval jen vetu o tom, ze kdo hodla vozidlo provozovst, ma povinnost registrovat. Zda neco hodlate nelze jen tak prokazat, jde o psychicky stav. 2. Babka u prepazky neudeluje pokuty 3.sankce a 10 denni lhutu zavadi az novy zskon, ktery se na vys nevztahuje, novy zakon vam totiz dava lhutu fo 30.06.2015, jink auto v poloprevodu ztrati technickou zpusobilost tim, ze podle zakona zanikne.
Správná odpověď Mzxy. Jen doplním-předpokládám že máte protokol o evidenční kontrole na Vaše jméno, dále si s sebou na úřad vezměte doklady od auta (TP a ORV/lidově malý techničák,jinak osvědčení o registraci/)a peníze-800kč správní poplatek na přihlášeni+ 0-10000kč na ekopoplatek, a ještě ZK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.