Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký vosk na auto?

Od: radekradeczech odpovědí: 11 změna:

Pěknou slunečnou sobotu ;)

Chtěl bych se Vás zeptat, jestli byste mi doporučili nějaký kvalitní vosk na auto. Normálně klasiku, která se nanáší na karoserii hadříkem. Přeci jen už zima končí, snad, tak bych auto navoskoval. Používal jsem něco vždycky, což nebylo špatné, nějaké vosky z marketů to byly, ale rád bych se letos poradil :)

Děkuju a všem přeju hezký víkend

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wenzel
hodnocení

2x

Používám Turtle Wax, jsem s tím spokojen, ale pravda, že jsem jiné výrobce nezkoušel. Je to tekutý vosk, nanáší se navlhčeným hadříkem, po zaschnutí se klasicky rozleští, zrovna ho jdu aplikovat :)

pepe1*
hodnocení

0x

Vosk se nenanáší na karoserii žádným hadříkem, nýbrž se nanáší na lak molitanovou houbičkou a zároveň místo po místu se jím brousí. Moderní vosk od firmy Porzelack je perfektní. Výborný je modré provedení na metalické laky. Skvěle se leští.

Voskem se určitě nic nebrousí, to si pletete s leštěnkou. Vosk slouží k "zalití" do škrábanců a ochranu laku.

jenda2*

Voskem se tedy brousí. Jsou výrobky, o kterých jste možná neslyšel, což neznamená že se to tak nedělá.

Porzelack autovosk na metalizované laky 0,375 L.

grexx

tekutý vosk turtle wax se nanáší navlhceným hadříkem, také ho používám a jsem sním velice spokojen, vždycky mě dojmou lidi kteří píší o něčem co nemají vyskoušený

jenda2*

Abych se přiznal, moc aut jsem takto nevoskoval. Jen něco kolem 1000 ks. A molitan se používá proto, že absorbuje tekutý abrazivní tvrdý vosk, ručním nebo lépe strojním přelešťování mikroskopicky vybrušuje horní vorstvu laku.Proto je vhodný tvrdý vosk ředitelný vodou. Hadříkem nemůžete nic vybrušovat, jen nanášet. A kdyby jste leštil tolik aut co já, tak budete samozřejmě hledat způsob, jak práci urychlit s co nejlepším výsledkem. Ručně jsem umyl díky podnikání něco přes 25000 aut. Takže na rozdíl od vašeho přechytralého tvrzení mám několikaletou praxi a vím co je dobré a co ne.

Asi tak.

host*

jenda2: při použití TurtleWax na Škodu Favorit se lak okamžitě začal rozpouštět a houbička okamžitě byla červená. Takže to místo pokrytí vrstvou vosku asi i rozeptává nebo rozpouští horní vrstvu laku? Naštěstí to nebylo na moc viditelném místě a jenom na menší ploše. Netuším v čem byla chyba, jestli v laku, nebo vosku...

Jaký vosk byste doporučil na "metalízu" na Felicii?

jenda2*

Nerozpouští. Je to sluncem poškozený lak, který je měkký a pasta odebírá slabou vrstvu. To je u starších nemetalízových laků běžné. Dá se i tak dobře vyleštit, jen je s tím dřina. Houbička se musí pravidelně vlhčit třeba postřikovačem s vodou a vždy tak po 6 pohybech lehce navlhčit, po 12 nanést opět trochu vosku.

Já mám výborné zkušenosti s přípravky Porzelack,

porzelack.cz/...

Tady je naníšecí houba

porzelack.cz/...

Tyto přípravky se nanesou, jak zaschnou jdou výborně leštit. Při použití brusné pasty Tempo na leštění nechá člověk ruce.

grexx
18.03.16 17:04

.

grexx
Dobrý den, jenže vy odpovídáte uplně na něco jiného, zde bylo napsáno že pán používa tekutý vosk turtle wax , který se nanáší na vlhký hadřík a tak taky je , to vy jste ho hned napadl že to není pravda, ano jsou i jiné vosky který si nenášejí jiným způsobem a jsou spíše na broušení, ale zde se mluvilo o tekutém vosku, nejdřív je potřeba si pořádně přečíst očem se tu píše

mzxy*
hodnocení

0x

Doporučuji značku Velvana

1.) Po chvilce googlení najdete na internetu eshopy, kde se dá koupit servošampon rapid, modrý prášek, 5kg balení koupíte za necelé 3 stovky a vydrží vám na jeden osobák několik let, stačí 2-3 polévkové lžíce do 5lt teplé vody a lak dokonale umyjete a odmastíte, skutečně DOKONALE, je to jediný autošampon který skutečně čistí a myje, odstraníte ním o drobné tečky od asfaltu které v běžné myčce neumyjete a běžným neabrazivním mycím přípravkem nesmyjete

2.) od Velvany si za necelou stovku koupíte 500 ml autobalzamu značky Velvana, roztírá se hadříkem jak požadujete, obsahuje tvrdé vosky a karoserii chrání stejně dobře jako Turtle, akorát stojí 3,5 x méně

3.)Kdo nevěří, ať se přijede podívat na mého choppera z roku 2008, po ošetření, lak je jako z výrobní linky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]