Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skoda Octavia II motor

Od: martinjuricek odpovědí: 3 změna:

Zdravim,

do jakeho motoru by jste sli, kdyz by jste vybirali tuto Octavii v benzinu? Pripadne i nejake zkusenosti s tou ci tou motorizaci. Pridam i anketu :)

doplněno 11.04.15 00:00:

Pripadne co se tyce spolehlivosti a spostreby daneho motoru :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

10.04.15 23:34
hodnocení

0x

2. 0 tfsi

layborr*

2.0 tfsi -?

1) . 2.0 FSI - ,16V,110 kW , 200 Nm ,

po 6 letech měnit rozvodák jinak se potká , bere vždy nad 10 L. a to ještě 98 ,na katu odchází čidlo (13 000 kč)

2) . 2.0 FSI Turbo (jak píší ostatní tfsi ) ,16V ,147 kW , 280 Nm,

jen praskají skříně turba kolem obtokového kanálu , motor spolehlivý .

3). 2.0 Tsi RS - 16V,280 Nm,

je to brácha 1.8 Tsi,nepotřebuje vysokooktan,jen prevenci rozvodů .

4.) Tsi - 1.2 - 1.4 - 1.8 - kus od kusu , nejspolehl. 1.8

5.) 1.6 MPi ve dvojkové O snáší LPG , oproti jedničkové O je tupější , při 130 točí 4000 ot.,odolná nejsou ani ojniční ložiska ,kolem 200 000 km se zapékají pístní kroužky .

6.) 1.4 16V - pro nenáročné závodníky je to nejspolehlivější motor z benzínu pro O II .

doplněno 11.04.15 10:04:

Ještě 1.6 FSI - je pružný ale žere , sem tam v háji rozvody + na ventilech karbon , netřeba ho vyhledávat .

tycoon*

V anketě chybí motory 1.4 16V, 2.0 TFSI a 2.0 TSI.

Jinak o Octavii II jsem uvažoval, ale problém byl právě v tom, že jsem v paletě zážehových motorů nenašel žádný motor, který by splnil mé požadavky (solidní dynamika, spolehlivost a výdrž, bezproblémový provoz na LPG). Takže za mě ani jeden z nich.

Kdybych nepotřeboval LPG, tak ten 2.0 TFSI je dle mého názoru nejlepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]