Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Dneska odpoledne mi někdo na autě ukradl vepředu SPZ. Poradíte prosím, jak pokračovat?
Hlavně nejezdit bez značky.
Vezmete techničáky, starou značku, občanku, peníze, zelenou kartu, a hurá na evidenci vozidel. Zaplatíte 450Kč
Souhlas, nejrchlejší je říct na úřadě, že Vám RZ upadla z vozu při jízdě, protože jak řeknete, že jste ji ukradl, tak Vás vyhodí a pošlou na PČR, tam si vyplácáte játra a stejně pak s papírem od PČR půjdete na úřad a zaplatíte tak jako tak 400,- za RZ a 50,- za nový ORV. Takhle si ušetříte čas a cestu, když rovnou řeknete, že jste ji "ztratil" během jízdy třeba z Brna do Prahy (např.).
Radíte pěknou hloupost. Nejdříve jít na PČR nahlásit odcizení ( z důvodu možného zneužití), protože registrační značku nikdo nekrade jen tak... Pak úřad pro nové značky a je vše vyřešeno.
od 1,1,2015 je vyhláskou zaveden další nový formulář - "Oznámení o ztrátě , zničení nebo odcizení tabulky s registrační značkou"
Informace ze systému CRV se předají do Schengenského informačního systému ( mezinárodní) a národního policejního systéme PATRMV.
Není nutné chodit na PČR, efekt je stejný.
Na Policii se jde pouze v příadě odcizení celého auta, na zýkladě policejního protokolu se púak auto vyřadí z provozu
Samozřejmě nelze nikomu bránit v podání oznámení na PČR
Ihned oznámit krádež policii (s vaší značkou může někdo natankovat atd.), na odboru dopravy pak vyřídit novou značku.
Bez značky nejezdit, jízda bez značky = půl roku bez papírů.
Rozdíl je v hlavně době ohlášení - 158 pokud zavoláš je o tom záznam.
Např. v pátek večer zjistíš krádež značky, na úřad se dostaneš až v pondělí dopoledne. Zloděj má dva dny na zneužití značky a bude to na tebe. = Ušetřit trochu času má svoje rizika.
Zdravím, no oznámit to PČR musí tak jako tak. To že zajdu na úřad a dají mi nové ještě neznamená, že pokud někdo s mou starou značkou něco provede, tak nebudu mít problém.
Tohle jsem zažila, taky mi ukradli SPZ od prvního auta. Nahlásila jsem to na polici, dostala papír a šla si pro novou značku.
Myslím,že jsem neplatila nic.
Pokud půjdu nahlásit, kdy byla ztracená, tak je o tom také záznam. To není argument.
doplněno 10.04.15 13:47:fakirka bohužel myslíte špatně platí se 450,-Kč
pokud je jednou nahlášená na úřadě, tak se na PČR již hlásit nemusí, PČR má přístup do databáze MOVO, takže to, že značka na Vaše auto již nepatří a kdy byla provedena změna si umí ověřit.
Pokud půjdu nahlásit, kdy byla ztracená, tak je o tom také záznam. To není argument.
To je pak jen vaše tvrzení že byla ztracená např. před 2 dny - natankuju, ujedu bez placení, pak zajdu na úřad že značku jsem před 2 dny ztratil a úřad mi dá doklad že to tak bylo a mám alibi? Asi ne. Ta značka se zruší až při oznámení, ne v době předtím. Jinak souhlas že oznámení úřadu a policii je srovnatelné. Jde ale o ten čas, úřad nepracuje nonstop a musí se tam zajít, policie funguje nonstop i přes telefon.
asd1, a někteří.
Není povinnost jít hlásit ukradnou značku na policii. Je to jen papírování k ničemu.
Pokud někdo ukradl, natankoval, tak se zjistí, že to bylo jiné auto, s ukradenou značkou.
Kdo chce papírovat, ať jde na policii, kdo ne, tak jen na úřad pro novou...
doplněno 13.04.15 10:26:asd,
" Toho papírování zas tak moc neni, v podstatě stačí zavolat 158 a oznámit ztrátu značky - operátor vás pošle na odbor dopravy,"
Jste opravdu přesvědčen, že stačí zavolat na tísňovou linku, tam jim oznámit krádež, ale již nemusíte sepisovat záznam, tomu zkrátka nevěřím..
Ale je to na každém, jak se rozhodne, jak správně píše mzxy.
doplněno 13.04.15 18:57:zde je onen dokument o ztrátě značky..
doplněno 13.04.15 19:01:Již několikrát mi dobře vysvětlit problém zde: pan Roman Chlapek
i když je to z Pardubic hodně daleko...
repkine, já se domnívám, že vždy musí dojít na policii a sepsat dokument. Ještě nejsme tak daleko, abychom dávali výpověď po telefonu, a jak asi policie identifikuje, že volá ten správný občan...
Takže já tomu nevěřím.
To taky může být stejné auto, typ i barva. A nemusí to být tankování. Třeba to bude mít na kradení aut, tim srazí chodce a ujede, jediná indicie svědek přečte SPZ, pokud nebudete mít alibi tak to bude na vás. Pokud budu v D krást červenou oktávku, tak značku šlohnu z červené oktávky, ne z modrého Audi (to bych neprojel přes čáru)...
na 99% zbytečné papírování, ale to 1% může být velký problém. Toho papírování zas tak moc neni, v podstatě stačí zavolat 158 a oznámit ztrátu značky - operátor vás pošle na odbor dopravy, ale bude záznam že v čase xx jste hlásil ztrátu značky. Pokud máte úřad k dispozici hned tak je to zbytečné, ale např. v sobotu ráno bych oznámení policii nevynechával - krádež značky = někdo jí potřebuje na maskování a nejspíš jí použije brzo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.