Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mam golf III 1.9TDI 66kw s hydraulicky ovládanou spojkou. 254 000 km najeto. Spojka už je na konci životnosti. Uvažuji o tom, že bych vyměnil pouze lamelu. Popř. lamelu i s ložiskem. Že bych nechal přítlačák původní. Nechce se mi dávat 3000 za celou spojku.
A ty přesně víš co tam je teď za spojku? Myslím od jakého výrobce?
Vzhledem k poměrné pracnosti výměny spojky bych ji vyměnil komplet a měl na hodně desítek tisíc pokoj. Jestli je to auto na prodej, tak bych nechal nalepit obložení a prodal to hodně daleko. Ovšem až do rozhodíš, uvidíš v jakém je co stavu.
Nevim co tam je. Ale řekl bych, že lamela jako lamela. Pracnost je tam menší než třeba u favorita, protože se nemusí aretovat kolečka diferenciálu aby se nevysypal. Lanovody se taky odpojí dobře, váleček spojky se vyndá. Startér a čidla mají konektory.. Se to podepře a vyndá no.. Auto si chci nechat. Takže radši všechno měnit jo..?
Zdravím,
záleží na tom, jestli si budete dělat výměnu spojky sám nebo to dáte udělat do servisu. Nejdražší na výměně spojky (relativně - jak u kterého auta) je demontáž a montáž. Takže pokud bych to měl dát udělat do servisu, nechal bych to vyměnit celého najednou, pokud bych si to dělal doma sám, vyměnil bych jenom to špatné. Záleží na vaší chuti a možnostech.
P.Novado-toto,pkd bych s autem chtěl jezdit ,ne skrz prodej, tak jedině celý set a nový.Takto mne stála spojka na S.Ibiza 1,7D asi 7000 místo necelých 3000kč!Taky mi jeden "odborník" dával novou ,na kterou jsem najel cca500km a pak jsem ještě musel cca 160km dojet s nefunkční spojkou!
Nevím jakou spojku která automobilka dává v prvomontáži,ale asi bych šel do stejné! U mého je to Valeo ,já koupil za stejnou cenu LuK a nebyl tam středicí kolík,ve Valeu byl!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.