Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyleštit zmatnělý lak?

Od: lesteni odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Atříkal jsem si kryt od nádrže(kus plechu, jenže se na tom udělal mapka...Tak jsem to pod vodou zbrousil. Jenže teďka je to matný. Chci se zeptat, čím to vyleštit? Pokud možno něčím, co najdu doma. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

1x

Jestli doma najdeš leštěnku na auto nebo Tempo, tak tím. Ještě se dá použít nafta, kterou lze použít na zašlý lak, ale nejsem si jistý, jestli to pomůže na čerstvý lak.

lesteni
hodnocení

Leštěnku jsem nenašel, ale TEMPO jsem někde měl, ovšem kde je teď, ví bůh..Nějakou "domácí" surovinou to nepujde? :( Z tý nafty mám docela strach :( Díky

Radím z vlastní zkušenosti tu leštěnku nebo Tempo. Stačí zajet někam na benzinovou pumpu. Chce to ale přejet pořádně a několikrát, leštěnka pochopitelně ten lak příliš nebrousí - to by se pak normálně nedalo používat. Pokud si s tím pohrajete a máte odpovídající lak, nemělo by to být vůbec poznat.

cacab*

Jesli máš na mysli něco jako bílek z vajíčka smíchanej s pastou na zuby, tak to asi ne. To rozleštění je asi nej, anebo to ještě jednou stříknout

lesteni
hodnocení

Tak nakonec vyhrál filcový kotouč na vrtačku :) Není to úplně dokonalé, ale hodina a půl neustálehé ježdění pomohla ;) Ale při mé smůle nastal další problém. Přistříkání kousku pod zadním světlem ( VW GolF IV ) nastalo pár kapek barvy... Tak a teď se chci zeptat, jestli to mám také vybrousit a zkusit nějakou pastou, nebo tím filcem, a nebo úplně jinak? Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]