Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto s automatem pro začátečníka?

Od: jj* odpovědí: 6 změna:

Do 100 000kč,nájezd 20 000 ročně,převážně silnice 1až3třídy. Jde mi o spolehlivost,levnou údržbu a nenáročnost.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

webbiecz*
hodnocení

2x

No nevím, podle popisu takové auto asi nebude :) Automaty jsou většinou za víc stav těch levnějších obvykle nic moc...

A proč ne manuál? Protože je to začátečník? Pokud to není úplný blbec, tak manuál zvládne taky, chce se to jen do toho dostat. Pak už se řadí automaticky a vůbec se o tom nepřemýšlí. No a pokud to blbec je, tak raději autíčko šlapací :)

Pokud má být ten automat pro někoho, kdo ze zdravotních důvodů nemůže mít manuál (nemůže například šlapat na spojku), tak bych šla do nějakýho slušnějšího auta, které bude asi dražší, ale zkusila bych využít příspěvek...

trtr
hodnocení

1x

Zdravím, tak pro začátečníka automat moc ne. Pokud si ale s manuálem moc nerozuměl, tak klidně. Jedna věc je ale důležitá, jak si zvykne, tak už potom horko těžko bude jezdit s klasikou. Navíc najít slušně udržovaný automat je celekm umění.

zztop*

Proč pro začátečníka automat ne? Podle mě možná lepší v tom, že se aspoň začne víc, dřív orientovat v reálném provozu a nebude se muset věnovat řazení což je pro některé problém. Sám jsem měl omegu v automatu a to bylo pohodlíčko. Pravda já si na autě nějakou jakous takous údržbu udělám sám.

hodnocení

0x
Ja bych valil klasiku , prece jen pak bude potreba odvezt nekoho v jinem aute a bude problem. Ono staci den jizdy a zacatecnik to tam pak vali jak robot... naucil se to kazdy...

hodnocení

0x

osobně bych se sice automatu nebránil,ale pro začátečníka je dle mého soudu nezbytné jezdit s manuálem a to proto bay se torchu vyjezdil a řezení se mu dostalo do "ruky" ,nepřemýšle nad tím ale řadil automaticky-pak at si přejde na automat. Nakonec ono když se dělá na automat tak má zapsáno v ŘP že smí jen a sutomatem a na man by musel dodělat zkoušky!(Teda pokud se toto legislativně nezměnilo!

1mirda2*
hodnocení

0x

No automat proč ne.Já jich pár už vlastnil.Doporučuji zejména značky z asie. Nebo usa ale to je jiná cenová liga.Bude ti stačit 4stup.automat.Nesere se to a jezdí to v pohodě.Čtyř stupnové automat.převodovky se dělaj xlet.Důležité u starší převodovky hlídat olej jsou na to dost choulostivé.Jestli auto při přidání plynu při přeřazení škubne nebrat to.Jinak převodovka neředí hned musí se v ní zahřát olej jízdou.Většinou 1km.Potom začne řadit.Musí řadit pomalu a hladce.Většinou převodovka přežije celé auto když nejezdí člověk jak hovado.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]