Nejste přihlášen/a.
Zravím,
chtěl bych si koupit starší auto, při mém ročním nájezdu 12-13 tisíc mi podle všech rádců na různých fórech vychází jednoznačně benzín. Při procházení netu, ale zjišťuji, že u typu který mám vyhlédlý je 80% nafty, naftová auta jsou mladší a cenově příznivější. Není proto divu že mě to pořád na tu naftu láme. Ale je to NAFTA a já přece jezdím málo.
A teď má ůvaha :
Teoreticky když by jsme dva lidé koupili to jedno stejné auto -
- první člověk si ho koupí najede za rok 50tisíc a něco co se má zkazit se zkazí, je jedno co (vstřiky, turbo, spojka)
- a teď já, koupím si to a auto těch 50tisíc najedu tak za 3 roky, zkazí se mi to co se zkazilo tomu prvnímu až za tři roky? Přece když auto jezdí méně tak se i méně kazí, respektive co se má zkazit by se mělo zkazit po delší době.
Uvažuju logicky, nebo je v tom nějaký zádrhel který jsem opomněl?
Neexistuje univerzální rada. Záleží na konkrétním autě, které chcete koupit a konkrétní dvojici motorů, které porovnáváte. Když kupříkladu budete srovnávat Fabii SDI 47 kW a HTP 47 kW, je diesel lepší volba prakticky za všech okolností. Naopak třeba u ojetých japonských aut bývá skoro vždy lepší volbou benzín. Pak je samozřejmě mnoho aut, kde to vychází vyrovnaně. Záleží pak na ceně, preferencích uživatele atd.
V té vaší teoretické úvaze zapomíná na to, že závady nejsou způsobeny jenom nájezdem, ale částečně i časem, takže 50 tisíc za 3 roky má větší pravděpodobnost závady než 50 tisíc za rok.
Berte to podle pocitu z jízdy. Benzínových aut jsem měl několik, naftových také. Jednoznačně benzín pro mě ne. Vadí mi otáčky při 100km / hod. Mám Superba, při 100 km to točí nějakých 1800 ot. a ten zátah od spodu je prostě paráda. Spotřeba pod 5 litrů naprosto běžně. Ale to záleží na každém řidiči.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.