Nejste přihlášen/a.
Hoj, mám Fabia 1 Combi, r.v. 2006, 1.2. htp. Měl jsem děravý výfuk ve sváru na vstupu do středového tlumiče. Dal jsem to do servisu, aby mně to opravili a zároveň s tím udělali i brzdy. Vyměnili mně na moji žádost druhý a třetí díl výfuku. První díl byl OK. Přijel jsem s tím ze servisu a asi druhý den se stejně začalo projevovat hučení výfuku jako by byl děravý.
Koukal jsem pod auto. Vyměněn opravdu druhý a třetí díl výfuku. Ve spojích staženo sponami a namazáno tmelem. Stejně ten výfuk hučí. Pokud držím motor v otáčkách, není to skoro slyšet, ale jakmile sundám nohu z plynu a otáčky klesají dolů, je slyšet klasické " POU ", dokud otáčky neklesnou až dolů. Na volnoběh to není slyšet tařka vůbec. Při nastartování opět je to malinko slyšet díky tomu jak jdou otáčky vyskočí a jdou dolů.
Je to normální? V jiném servise mi minulý rok říkali, že to dost Fábií dělá i v normálním stavu, že mají takový hučivější zvuk od výfuku. Je pravda, že jsem už potkal Fabie, kterým to hučelo malinko víc.
V podstatě mi o zvuk až tak moc nejde. Řve to méně než před výměnou, když to bylo prasklé ve sváru. Spíše, aby mi to později prošlo emisemi.
( Byl dokonce i takový názor, že až se ten nový výfuk vypálí a obalí sazemi zevnitř, tak už to tolik hučet nebude
)
lehni pod nastartovaný a zajištěný auto a opatrně koumej dlaní jestli ti to nefuní někde v nákým spoji či jestli neni v háji pletenec -pružný díl,dalším vodítkem můžou bejt saze na trubkách,dále to může funět na prvním díle u svodů z motoru
taky to hučení může dělat konstrukce některých výrobců levnějších výfuku
Mám také Fabku I a tento zvuk také mám. Zjistil jsem, že je částečně prasklý pletenec před prvním dílem vyfuku.
Pokud je díra větší, tak tě vyhodí, protože se ničeho nedoměří. Má to vliv na výkon motoru, potažmo spotřebu a když je díra před lambda sondou, vyhodnosuje lambda chudou směs a jednotka zbytečně směs obohacuje, což má spětně opět vliv na emise.
Taky si to myslím. Originál to určitě nebyl. Když jsem si lehnul pod auto, tak jsem se chytal za hlavu, co mi to tam zase dali za " kvalitu ".
A je vidět, že se ty spoje snažil mechanik zatřít tmelem, ale nepomohlo to a tak předpokládám, že pletenec to nebude, když mně kontrolovali výfuk a první část mně tam nechali, protože je údajně dobrá.
Je to ten nejlepší servis v našem okresním městě, kam se sjíždějí z celého velkého okolí, ale stačí mrknout a je vidět, že tam dali to nejlevnější co sehnali...
Na zvuk prdím. Kravál je menší než předtím. Spíš ty emise... Uvidím, třeba si před ostrou STK dám cvičné emise... Pro jistotu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.