Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemohu nastartovat cim to je?

Od: andy543* odpovědí: 9 změna:
Dobry den mam Nissan Qashqai 2dci r.2007 po jednom majiteli, mam ho jiz rok a zadny problem s autem nebyl az ted nemohu nastartovat,kdyz je hnusne pocasi (studeno) tak je problem se startovanim ale kdyz je teplo tak nastartuji hned pak dlouho trva nez se rozjede , nechala jsem vymenit palivovy a vzduchovy filtr, svicky,olej jsem dolila po te auto jiz jede jako drive ale zase dnes jsem nemohla nastartovat tak jsem vytahla baterku a dala nabit.Zajima me z ceho to muze byt? Baterie vymenena nebyla a nevim zda predchozi majitel kupoval novou nebo ne. Muze to byt baterii? Moc dekuji za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

2x

Baterií to být může. Pokud je částečně vybitá, způsobuje, že startér nedokáže roztočit motor na dostatečné otáčky, aby vznikl dostatečný tlak a teplota pro vznícení nafty. Tím se dostáváme k možné poruše startéru, který předchozí požadavek nedokáže splnit ani při nabitém akumulátoru, tzn opravu startéru. Aby toho nebylo málo, je třeba prověřit, zda žhavící svíčky opravdu žhaví - i když jsou nové, nemusí být funkční nebo se k nim nedostívá napětí - porucha relé žhavení, pojistka. Další možností je vadné čidlo teploty motoru. Pokud tohle všechno je v pořádku, je možné, že tzv padá nafta - zkontrolovat těsnost palivové soustavy. To máte zatím jako námět k řešení. Možností je ještě více.

doplněno 05.04.15 16:17:

Turbo nemá na startování vliv. Na chodu motoru se projeví, až se začne tvořit dostatek výfukových plynů o dostatečné rychlosti. To rozhodně není v režimu, kdy startér točí motorem a motor nechytá.

Pokud si nejste jistá akumulátorem, zkuste startovat za pomocí startovacích kabelů a za pomoci akumulátoru v jiném autě. V tom druhém autě ať běží motor. Pokud ani pak nechytne, můžete jako příčinu problému akumulátor vyloučit.

andy543*
hodnocení

Zkusim vymenit baterku za novou,ani po nabiti baterie nenastartovala jsem.kdyz otacim klicekem motor toci ale nenaskoci i presto to muze byt baterii?nekdo mi rikal, ze kdyby baterii tak by se motor netocit je to tak? Dekuji
doplněno 04.04.15 19:49: Jeste jedna otazka muze takhle vznikat problem s turbem? Jak poznat zavadu turba jelo by nadale nebo vubec? Dekuji
doplněno 06.04.15 21:45:

jeste otazka hledala jsem vsude moc tomu nerozumim,,jakou baterii koupit?dekuji

buss
hodnocení

0x

Píšete sice o startování, ale ne, jak baterka točí starterem. A po nabítí coo?

doplněno 04.04.15 21:51:

Tak si půjčte, zda to není něčím jiným.

andy543*
hodnocení

Po nabiti baterie se nic nezmenilo

mp*
hodnocení

0x

Prostě takto nový auto musí dobře startovat, chyba je někde jinde. Olej jste dolívala sama? Nebo servisman? To si sama vyndaváte baterku? Pak si musíte poradit!

tycoon*
hodnocení

0x

Pokud se motor při otočení klíčkem normálně točí, nehledal bych problém v baterce.

Funguje žhavení (žhavicí svíčky, kabely ke svíčkám)? Jak dlouho vůbec necháváte žhavit?

asd1
hodnocení

0x

čidlo teploty motoru?

Diagnostika napoví, tohle může být i čerpadlo, vstřiky a podobné radosti...

dsfsd
hodnocení

0x

Je to rozbitý, co očekáváte od internetové diskuze v tomto směru?

hodnocení

0x

Soudím dle dotazu že se jedná o tazatele-ženu,která tomu navíc rozumí jako koza petrželi ,nebo se pletu?

Pokud se nepletu je zbytečné a těžké vykládat někomu něco o teplotních čidlech atd.Nejlepší je jediná rada-dát to někomu-příteli atd nebo rovnou do servisu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]