Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Široká nízkoprofilová kola - co vede silnice?

Od: clayman® odpovědí: 2 změna:

Zdravím,
zajímá mě vaše zkušenost. Přezul jsem na letní před 14 dny (a teď si to na sněhu užívám :)). Zimní mám 16" široká 225, výšku z hlavy nevím, ale jsou to už balony. Letní jsou 18" 245x40.

Pokud jedu po obchvatu, dálnici, krásné silnici je to ok. Auto jede rovně, ani volant držet nemusím. Jakmile jedu po klasické naší silnici, která je plná děr a hlavně různých výmolů/nerovností tak mi volant doslova běhá v rukách a musím jej neustále korigovat.

Čím to je? Je to šířkou nebo nízkým profilem, kdy se guma nemá kam deformovat a musí jet podle výmolu? Máte podobnou zkušenost? Mě to každý rok po zimě překvapí.

díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

2x

Že do běhá do stran je způsobeno vyjetými kolejemi na většině našich silnic. Někdy to ani okem není vidět, ale široká a nízká pneumatika jede chvíli po vnější, chvíli po vnitřní hraně a projevuje se to samovolným vybočováním ze směru, které je nutno korigovat volantem. Třeba na německých silnicích tento jev téměř neexistuje. Kdo jale viděl, jakým způsobem opravují silniční těleso a jak kontrolují přetěžování nýkladních vozů, ten se tomu nediví.

hodnocení

2x

Môj názor je,že je to šírkou pneumatik,ak je na niejakom kamione namontovaná široka pneumatika,takzv. balon,na prednej náprave,tak sa sťažujú na to isté.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]