Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Měl bych jeden dotázek:
Zimní pneumatiky jsou povinny do konce března, od dubna již mohou být letní.
A teď otázka:
1) když by mne zastavila ke kontrole hlídka PČR v tomto aprílovém počasí na zcela zasněžené komunikaci na letních pneu, tak mi již pokutu dát nemůže, že?
2) když by mne stejně tak zastavila ke kontrole hlídka PČR na úseku, kde je v zimním období značka povinné zimní výbavy, také na zcela zasněžené komunikaci, ale na letních pneu, tak jelikož je již duben, tak mi také pokutu dát nemůže?
3) když bych v tomto období ( sníh na silnici a duben ) způsobil autonehodu, pojišťovna by již nemohla krátit plnění s odůvodněním, že jsem neměl zimní pneu, když je již dle zákona mít nemusím?
Prosím, nemoralizovat, zimáky mám stále a ještě si je v tomto období chvíli nechám
Zajímá mne to čistě teoreticky.
Díky.
Policie Vám sice nemůže dát pokutu,ale může si poklepat na čelo a předat Vám kontakt na nejbližší pohřební službu .Pojišťovna si myslím bude zkoušet co se dá a bylo by třeba pečlivě prostudovat smlouvu,jestli tam je o něčem takovém zmínka.
Kdysi se jezdilo jenom na letnich a bylo min nehod, jak dneska uspěchane době , silnych aut a nervoznich šoferu.
To je nesmysl, hlavně oproti dnešku byla desetina aut a jezdilo se výrazně míň a pomaleji. Ty letní gumy taky vypadaly jinak a na sněhu byly lepší než současné letňáky...
To je ale pitomý názor. Stejně pitomý, jako říct proč se používají pásy, když stará auta je neměla, ta hodně stará ani vepředu. Nebo proč musí děti sedět v dětské autosedačce, když to "taky nebejvalo". A nehod je víc, protože aut je víc.
Jezdit na letních na sněhu může jen blázen.
Pokud budeš jezdit jako blazen tak tě nezachrani ani zimní gumy, na cestách jich vidim denně.
ad 1) policie to bude hodnotit přísněji (resp. bude snaha hodit vinu na tebe) spíš když vylezeš v montérkách. Pokud vylezeš v obleku tak naopak bude snaha hodit vinu na toho druhého "z nižší kasty".
Ten zbytek je nesmysl - nepřizpůsobení jízdy podmínkám ano, ale jestli to 1.4. bylo na letních nebo zimních gumách je jedno. Spoluúčast za "nepřizpůsobení nehrozí". To by pojištění už ztratilo smysl a mohlo by se zrušit... Pak by mohla být i spoluúčast za přehlídnutí značky, za omdlení za volantem a vůbec za všechno (což by pojišťovny rády)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.