Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci se zeptat myslíte že by bylo možný táhnout fiata cromu za škodou 120 LS na laně? Zvládne to? Stane se něco? Je to povolené? díky za všechny rady.
Zvládne to, co by nezvládla, jen to bude chvilku trvat já se svojí stopětkou táhnul v létě 1,5 tunovýho Peugeota + pět lidí v autě a zvládla to
bylo to asi 10 kilometrů, ale v docela kopcovitém terénu.
Pokud má ta škodovka v cajku chlazení a spojku, tak by to měla bez potíží dát. Před relativně nedávnou dobou to byly nejběžnější auta u nás a tahalo se s nimi kdeco.
Spojka je trošku horší ale že by při jízdě klouzala to ne a stejně v létě hodlám měnit a chlazení je v pořádku
No já to budu mít jen 4km achvili do kopce že pojedem pomalu stim počítam spíše mě jde o to jestli je povoleno za tak lehkým vozem s tak nízkým výkonem táhnout auto které má 1.5tuny a hlavně jestli nemůžu něco poškodit. A lano mám zapřáhnout za kouli n vozejk? Díky
nevidim problém lepší by sice byla tažná tyč ale zmákneš to i na laně já táhl favoritem opla vectru b a to 100km a pohoda
doplněno 31.03.15 21:49:já měl za feldou platák na 2T a ten byl plně naložen 2M poleny dřeva a taky to šlo
Ty 4 kiláky babča zmákne, do kopečka si sice trochu zapotí, ale dáto v poho. Hlavně nafoukat pořádně kola, jinak se nadřeš u řízení. Nevím jestli jde o Cromu 154 a nebo 194, já měl 154 2.5 TD a tam šlo řízení bez posilovače dost těžko. On ten motor byl pořádný macek.
Zdravím, já napíši snad jen to, že je důležité, zda auto porouchané má v pořádku brzdy, pokud nemá, tak se smí vléci pouze na tyči a tam už je to zákonem omezeno tak, že okamžitá hmotnost zátěže nesmí být vyšší, než okamžitá hmotnost Š120. Ano, lano dejte za nejpevnější část vozu, čili závěs přívěsu (pozor na vysmeknutí). Za zadní sklo vozu s poruchou dejte trojúhelník a domluvte si signály během jízdy.
Pro škodovku to bude ale docela maso. Nemá jinou možnost?
Úplně bez problémů.
Asi nejhorší co jsem táhl byla naložená dodávka cca 3tuny za feldou 1.3MPI Pick-up LPG. Když přišel větší kopec, měla 1ka co dělat ale vyjel jsem. Kdybych zastavil, tak už se 100% nerozjedu. Táhl jsem jí cca 10km.
Kamarád na nouzovku táhl podval s autem cca 1.2 t za fiatem 126 , to byl brutál. Muselo to být asi jako toto:
Kluci, mě to připadlo jako naše šunka s pršutem, obojí je dobré, ty auta to dají, horší se zažíváním řidičů. Nic ve zlém
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.