Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odložit přezutí na letní gumy?

Od: audinos* odpovědí: 19 změna:
Plánoval jsem na dnes. Praha, jezdím ráno kolem sedmé... PMám to odložit o dva týdny? Na 80 procent ano. Jen se mi nechce zase volat do Pneuservisu.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podle dlouhodobé předpovědi, kdy teploty nemají v podstatě za dalších 14 dnů přesáhnout 7-8°C tak se to vyplatí odložit, zvláště pokud člověk nejezdí zrovna v poledne, ale spíš ráno a večer. Já už mám přezuto a dnes ráno nic moc, 2°C, déšť se sněhem... ale za uplynulých 14 dnů jsem nelitoval, ovšem teď se ochlazuje :(

hujer123*

U nás bílo, tolik sněhu najednou nenapadlo ani v zimě. Doufám, že to roztaje a nebudu muset uklízet.

audinos*
hodnocení

Clayman : Díky za vysvětlení!

hodnocení

0x

Mám přezuto od víkendu. Už jsem nevydržel. Minulý týden cesta do práce a 19 stupňů ! Jezdím většinou na odpolední a zpět v 22 hod, takže by to mělo vyjít ok.. Ale dnes cesta do práce s 2 stupni na palubovce a chvílemi se mi zdálo, že místo mrholení padají vločky... až jsem se lekl...

Pokud bude třeba jet při sněhu, tak využiju MHD.

moto*

Měl jsem to původně naplánované o víkendu. Nyní žehnám své lenosti. Zase se mi osvědčilo osvědčené "co neuděláš dnes, klidně počká do pozítří".
Šťastnější jižané říkají mańána

hodnocení

0x

Zhruba od půl osmé bílo, spadlo takových 5 cm a padá to pořád, není vidět na 50 m, ještě že jsme přezutí odložili. Vyčkáme...

eree
hodnocení

0x

Nic nerušte, pokud jezdíte v Praze a ne po horách.

audinos*
hodnocení

Zrušeno. Bych u prezouvani ještě zmokl...

buss
hodnocení

0x

Já nic nepřezouvám, furt na letních a tady je jen mokro, co blbnete? Nebo přezouvejte dle zákona a máte klidnou dušičku. Jednejte dle svého mozku.

doplněno 31.03.15 14:50:

asd1 nesmysl!, nestrašit! nemohu, tady je teplo, nyní svítí slunko!

doplněno 31.03.15 20:58:

nechte mě žít, po svém. Jezdili jsme lééta bez zimních a šlo to. Někde se silnice neudržují, solit se nesmí .. howgh.

asd1

Ráno jsem jezdil po sněhu, taje to až teď.. V noci tu mrzne furt. Dát letní je trošku brzo...

Až na těch letních v zimním období najedeš na flek s ledem a nabouráš, tak pojišťovna odmítne plnění a škodu zacáluješ ze svého, stejně jako kdybys jel ožralej. Tohle riziko mi přijde dost vysoké a na tvém místě bych vozil celoročně starší zimáky se vzorkem 4 - 6 mm, i špičková pneu se dá sehnat za hubičku a je rozumně použitelná v létě i na sněhu. Zato letní na sněhu je dost zoufalství.

doplněno 31.03.15 14:56:

Bohužel nejspíš nestrašim - Předpis nařizuje zimní, byly letní = pokud na ledu nedobrzdíš nebo nezatočíš a nabouráš tak je to příčinná souvislost s nehodou = snížení plnění. V každém případě se toho pojišťovna okamžitě chytí.

doplněno 01.04.15 14:17:

Nechte Busse žít po svém - pokud budeš bourat jen ty sám, tak si jezdi jak chceš. Ale pokud můžeš bourat do jiných tak už to jenom tvoje věc neni. Jestli v zimě jezdíš jen za sucha tak jsou letní v pohodě, ale jestli i po sněhu tak by ses měl zamyslet že auta okolo tebe mají zimní = brzdí a zatáčí jim to výrazně líp než tobě na letních.

audinos*
hodnocení

A co taková teoretická situace:
V dubnu je teplo, přezujeme na letní a prvního května sníh a sníh i druhého. To budeme na ty dva dny přezouvat na zimní nebo budeme jezdit vlakem?

Zimní pneumatiky musíš použít pokud je mezi 1. listopadem a 31. březnem a ZÁROVEŇ se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, nebo lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdymůže vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza.

doplněno 31.03.15 15:30:

Tedy mezi 1. dubnem a 31. říjnem nemusíš mít zimní pneumatiky ani kdyby byl metr sněhu... druhá otázka je, jak se s tím dá nebo nedá jezdit, ale teď to řeším jen z pohledu zákona

doplněno 31.03.15 17:25:

taky jsem dvě zimy jezdil na letních, ale když jednou přišlo husté sněžení, silničáři nikde a já musel jet, bylo to docela o hubu :) rozjet se dalo krásně, ale brzdit před zatáčkou, a to ještě z kopce bylo už trochu horší *smich*

jirkamatapat*
...druhá otázka je, jak se s tím dá nebo nedá jezdit, ale teď to řeším jen z pohledu zákona...mikihansi,jezdili jsme i v zimě na jedněch gumách a problémy nebyly(u rozumných řidičů).
audinos*
Na Idnes.cz psali, že v Chomutově od šesté hodiny ranní sněžilo, práci silničářům nejvíce komplikovali řidiči, kteří měli na automobilech již letní pneumatiky.
asd1

Tady je zásadní rozdíl bouračka na letních pneu na sněhu 31.3. a to samé 1.4. - vjedu rychle do zatáčky, vyletim do protisměru a tam trefim auto - v prvním případě jsem viník nehody ale "jen mi to uklouzlo", v druhém případě jsem viník nehody, ale porušil jsem předpis o pneu a pojišťovna to hned využije = problém.

Taky jsem dřív jezdil na letních celou zimu a dostal jsem se všude, v dnešní době je to ale nesmysl.

hodnocení

0x

Jedna skupina "odborníků" tvrdila že ba se mělo přezovat pokud průměrná denní teplota v týdnu je +5°C a víc,druhá skupina tvrdila totéž,jen od +10°C.

Osobně budu přezouvat na letní zimáky až příští víkend-budu mít z práce WAP-ku a nejprve je hliníky důkladně umít -zkoušel jsem předloni myčku-prý program na kola a nakonec zbytečně vyhozené peníze,ani lícovou to důkladně neumylo,jen kastli.

trtr

Zdravím, musím se smát co je tady nedočkavců. Třeba já většinou nepřezouvám vůbec, protože koupím zimní a jezdím dokud jsou k použití. Je pravda, že rychlostky a dálnice jsou tímto tabu, ale auto takto neprovozuji, takže to stačí.

To trtr : Proč by měly být rychlostní silnice a dálnice tabu pro auto se zimními pneumatikami? Vždyť jsou stavěny na rychlost třeba 160 km/hod ! Já mám teď např. obuty zimní a na pěkné silnici bez provozu jedu i 130 km/hod.

jawa250*
hodnocení

0x

sám vydíte jaké je hnusné pošahané počasí pokejte s tím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]