Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spojka-vyssi otacky..proc?

Od: ali* odpovědí: 10 změna:

Ahoj , stala se mi dnes divna vec jedu jako vzdy do prace a normalne radim zeo ale dnes se mi pri jizde stalo asi cca 3-4 ze kdyz jsem radil a poustel jsem spojku tak mi zniceho nic zacaly stoupat otacky cca pres 3000 az 3500 bylo to kratkodobe pak spadly a auto trosku cuklo nikdy se mi to nestalo az ted..co by to mohlo byt?diky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

0x

Popiš to trochu lépe. Otáčky stouply samovolně bez přidání plynu, nebo jsi přidával plyn, otáčky stoupaly a auto nezrychlovalo? V tom dtuhém případě prokluzuje spojka.

doplněno 30.03.15 09:20:

Tady bude rozhodující, jestli to je benzín nebo diesel. U dieslu tam jde nekontrolovaně palivo, u benzínu vzduch. Ale počítám, že to z tebe postupně dostaneme.

ali*
hodnocení

:D sorry jsem trosku pomalejsi :( je to benzin motor 1.25 zetec ford fiesta 16V r.v2000

rv*
hodnocení

0x

že by přeplňované auto? Pak by to mohlo být, že žere olej přes turbo a jelo na olej.

Závěrečná fáze:

ali*
hodnocení

prave ze bez plynu kdyby to bylo s nim tak to pochopim..proste jsem seslapl spojku zaradil poustel ji auto mirne vystrelilo zvysily se otacky cca na 5sekund a pak to kleslo na standard 2500 a auto vystrelilo mirne ze by zrychlovalo az tak to ne

asd1

Šetři na novou spojku...

ali*
hodnocení

néééééééé..tvl a to ta spojka neni kurna stara a cca pred 3 mesicema byla rozebrana a jukalo se na vsecko a bylo to ok :/

já bych vyčistl klapku,a dal jí do základního nastavení

doplněno 30.03.15 22:50:

koukám že sem to špatně početl ano pokud je puštěná spojka a otáčky letí vzhuru a auto nák nejede je čas na výměnu spojky :)

asd1

Nevědět co ten wagen vlastně dělat, ten češtin jít špatně rozluštit... Ale pokud nemá vyšláplou spojku a otáčky vyletí, tak spojka klouzat musí. Ledaže by hrabal ;)

ali*

hlavne kdyz jsem to ted pozoroval vic tak to dela kvalt 3-4 a to tak ze rychlost zaradim tudiz mam spojku seslaplou a nemusim otacky vyleti jak jsem psal a kdyz ji poustim tak to pak nekdy cukne a otacky se vzpamatujou a nedela to pokazdy...zatim..

asd1

Snímač vyšlápnutí spojky, volnoběžný ventil, netěsnosti hadice podtlaku (falešný vzduch)...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]