Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké pneu na sharana

Od: markkko* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den! Hledám penumatiky které bych mohl dát na sharana. Ve velkém TP mám pouze rozměry 195/60 R16 C 99 97H a 205/55 R16 C 98 96 H dále 215/55 R16 95H. Bojím se že pokud by tam nebyly správné pneu (zátěžové)tak by auto neprošlo stk a nebo bych mohl mít problém s pojišťovnou v případě nějáké nehody. Líbí se mi rozměr 205/55 ale s tím 98 96 H nemohu najít pneu pod 2000,-Kč za jeden kus.Jeden kus pneu by tedy měl stát max 2000,- Děkuji za vaše odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

1x

Já jsem nenašel žádnou rozumnou. Jen samý šunt. A tak jsem na zimu radši koupil protektory, Vraníky 195/65/15 se zesíleným ráfkem, letos poprvé je měli protektory se zesíleným ráfkem, kus za cca 900kč. Pokud se mi nepovede sehnat nějaké letní za rozumnou cenu, budu jezdit na zimních. Když člověk nejezdí "na doraz", tak to stačí. Jsou trochu hlučnější. Co se dá dělat.

hodnocení

0x

Na technické pokud si všimnou,že nemáš ty co jsou v TP,tak neprojdeš a do 30 dnů musíš udělat ,po "opravě",opakovanou.Pkd uděláš nehodu,pojištovna může zkoušet ale pak MUSÍ DOKÁZAT že nehoda byla v příčinné souvislosti s použitím jiných pneu (nezapsaných v TP)

hodnocení

0x
Jo muzes mit problem s stk , ppjistovnou. Neriskoval bych , vyrobce vi proc tam dava tyto pneu. Auto je velke a tezke jak krava neni se co divit a pri velkem manevru v rychlosti se muze stat cokoliv. Neriskoval bych.

tycoon*
hodnocení

0x

Pokud chcete pneumatiky do dvou tisíc, tak evidentně musíte jít do rozměru 195/60 R16 nebo 215/55 R16, protože u těch jsou ty vyšší indexy nosnosti velmi časté a tím pádem jsou levné.

Jen si pohlídejte, zda jdou dát dle TP na stejný ráfek, jaký teď máte.

trtr

Zdravím, musíte se podřídit vozu a ne vůz Vám. Když se kupuje auto, tak je taky vždy podívejte, co za pneu lze použít, aby to nebyl nějaký atyp s cenou 5000,-Kč kus, to pak bolí hodně. Jinak musí souhlasit, že Sharan je bouda těžká a velká a navíc bude mít vyšší těžiště, takže bacha na nějaké závodění, ať se to nepřekulí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]