Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamery na semaforech

Od: nicknames odpovědí: 14 změna:

Čaao lidi,

mam dotaz posledni dobou je velmi oblibene ze se davaji kamery na vsechny semafory skoro teda ve meste zajimalo by me co meri ci sleduji?Je to jen prujezd na cervenou bo i rychlost..?zajimalo by me jaky jsou za to tresty a jak treba kamera reaguje kdyz projedu semafor na cervenou pac uz by clovek zastavit proste nedokazal z minuty na minutu diky :))

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomibender*
hodnocení

2x
Většina kamer je pouze prehledovych pro MP, aby měli přehled o situaci. Ty, které snímají průjezd na červenou, poznáte podle toho, že je jich víc. Zpravidla jedna detailní, jedna, která snímá celou křižovatku a jedna zezadu, která snímá auto a semafor, všechny s infra prisvicenim. Jakmile padne červená, vyfoti to všechny auta, které přejedou stopcaru. Obvykle se dělají dva snímky po sobě, aby bylo poznat, zda auto projelo a nebo nedobrzdilo a zastavilo az za čarou. Trest je jako za jízdu na červenou, tudíž 2500-5000 ve správním a 5 bodů, pokud spachate 2x za rok přijdete o papíry. Ale většinou to magistrát řeší "Výzvou k uhrazení určené částky (SPRDEL)" zaslanou provozovateli vozidla. Pokud zaplatíte do nějakého data třeba 1500, podle toho, co napisou, tak už se nepatra po tom, kdo byl řidič a tudíž ani body ani zápis do karty řidiče nehrozi (zákonem požehnané výpalné). Pokud ne, řeší se to klasicky.
Pak ještě jsou kamery, které měří i rychlost, ale to je starší systém, ani nevím, jestli se někde ještě používá. Pod stopcarou a kousek za jsou dvě cívky, které pokud zaregistrují vozidlo,které vjelo na cívku když padla červená, vyfoti ho. Zároveň to podle vzdálenosti cívek vypočítává rychlost. Tam je jen jedna kamera naproti hlídané větvi křižovatky a vypadá jako klasicky radar. Ale už se od toho upouští z důvodu těžšího dokazování (nesnima samotný semafor).
Takové ty male kamery jsou pro preferenci autobusů, zaznamená to autobus MHD a hodí mu to zelenou. Případně může tam byt i infracidlo pro cyklisty (klasická indukcni cívka v silnici kolo nezaznamena.
doplněno 30.03.15 11:29:

Ten výstup vypadá nějak takto:

Kamery na semaforech

hodnocení

1x

Jestli máš na mysli jen takovéty malé kamerky (většinou na nich svítí červená kontrolka), tak mi známý říkal, že tyto kamerky by měly sloužit pouze ke sledování hustoty provozu a v závislosti na nich jsou pak lépe řízeny semafory. Nemusí to být pravda, ale i kdyby byla, tak přece nic nebrání tomu, aby tyto kamery byly využívány i k jiným účelům, když už tam jsou namontované. Myslím si, že běžný člověk se pravdu stejně jen tak nedozví a snad ani není v zájmu "vyšší moci", aby lidé věděli, k čemu všemu mohou kamerky sloužit.

hodnocení

0x

Dozvieš sa,až ti príde šek na zaplatenie pokuty z automatu,samozrejme sa bude dať odvolať a riešiť a dokazovať to osobne.

humid

Na Slovači za přestupky ještě posílají šeky? Hotový ráj!

repkin*
hodnocení

0x

červenou řeší 12bodu.cz/...

např. v Ústí nad Labem to kamery skutečně monitorují, avšak ne všechny kamery v městech jsou k tomu určené, některé jsou svedené k PČR či MP jen jako dohled nad provozem, čtení a kontrola RZ/SPZ, někde je to svedené bůh ví kam (asi do nějaké centrály ELTODO nebo někoho podobného), aby podle provozu vyhodnotili, kdy už zapnout/vypnout semafory, popř. jak je načasovat apod.

danys*
hodnocení

0x

jak zde již bylo řečeno, většina jich je pouze ke sledování hustoty provozu.

hodnocení

0x

" kdyz projedu semafor na cervenou pac uz by clovek zastavit proste nedokazal z minuty na minutu "

A oranžové světlo, které svítí na semaforu dříve než červená ti nic neříká?

nicknames
Aaa koukam ze pan je zkuseny ridic a nikdy neprojel oranzovou tak ze mu i tak tesne pred padla cervena…to se zas nestava vam co?…och boze miluju takovy chytry lidi :D sorry ale chytraci jako ty tady primo miluju jsou svaty a nikdy nic neudelali…

Abych tě trochu pobavil, tak se mi to opravdu ještě nestalo.

Já totiž jako cyklista mám mnohem více času při příjezdu na semaforu, a taky mám mnohem účinnější brzdy, se kterýma dokážu už při oranžové zastavit.

Ale vážně. Může se mi to stát, ale já nejsem agresivní řidič, takže když přijíždím k semaforům, tak právě čekám na tu oranžovou. Na červenou bych si netrofnul projet nikdy. To radši zastavím tak že nevidím na semafory, ale do křižovatky nevjedu.

nicknames

Taky nejsem agresivni pac tyhle pitomci me serou prave jen rikam a ptam se pac se mi to bohuzel stalo :/ holt kdyz clovek specha tak ztraci hlavu :( takze chyba to moje je nechtel jsem byl nejak protivnej :)

výtka
Upozornění od sys milancukrar 01. 04. 2015 12:12:41
Prosím, vynechte neslušná slova, je to zbytečné. Děkuji
repkin*

Stane se, jde hlavně o to, aby jsis to uvědomil a pro příště se tomu snažil vyvarovat ;) Prostě sám musíš vědět jak umíš jezdit a jaké jsou tvé možnosti a možnosti auta ve kterém sedíš a potom prostě předpokládat, že ti ostatní jsou blbci a vjedou ti tam :( sice jsi pořád ve stresu, ale dojedeš celej.

x1
To si pleteš červenou a oranžovou. Máš zastavit už na oranžovou, kromě případu, že bys to nezvládl bezpečně, pak můžeš projet. Na červenou už projet nesmíš, na zabrždění jsi měl celou tu dobu, co svítila oranžová.

buss
hodnocení

0x

Fundovanou odpověď dá jistě vlastník kamer.Jen se nebát položit dotaz.

hodnocení

0x

Záleží jaké kamery a na jakých semaforech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]