Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna v převodu po 1.7.2009?

Od: vladislaw odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Pokud dobře vím, tak když je auto v polopřevodu před 1.1.09, neplatí se při jeho přihlášení ekologická daň. Je to sice porušení zákonem předepsaná lhůty 10 dnů, ale to asi nikdo moc neřeší. Někde jsem se ale dočetl, že tato odhláška se bude uznávat pouze do 30.6.09, po tomto datu se "něco" změní a s převodem vyvstane problém. Zajímalo by mě, jestli skutečně dojde k nějaké změně v zákonech. Dále bych se chtěl zeptat, jestli lze vozidlo v polopřevodu uložit do depozita nebo ho trvale vyřadit z evidence, když je právě v rozebraném stavu a v brzké době by nebylo schopno udělat ev. kontrolu ani STK. Děkuji za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

plech*
hodnocení

0x

Dobrý den, vozidlo v polopřevodu nelze uložit do depozita ani vyřadit z evidence, nejprve se musí dokončit převod a až pak lze uložit nebo vyřadit. Dejte pozor na placení pojistky, ať nedostanete pokutu od ČKP za nepojištěné auto.

devik

plech - dobry den,auto je v poloprevodu a je bourane mam papiry ale auto jsem prodal a papiry mi zustaly...budu platit ja za povine ruceni? ale dodavavam ze nejsem v TP uveden,v tom poloprevodu je pan od ktereho jsem auto koupil

celp*

P.R.platí majitel vozidla.Pán v polopřevodu pokud byl trochu znalý má smlouvu o prodeji Vám.Myslím,že jde spíše o to kdo bude platit ČKP.Oni osloví pána v polopřevodu a on prokáže kopií smlouvy prodej vozidla Vám .Vy musíte prokázat prodej dál.

devik

A co mam teda udelat? auto jsem prodal bez papiru, papiry mi zbyli a ted nevim co delat? kupni smlouva byvali majitel ma semnou sepsanou to je ten problem taky

celp*

Tomu dalšímu kupci musíte dát i doklady k vozidlu a ať se stará on.Pokud je nebude chtít obviňte jej z podvodu a ať Vám auto vrátí a Vy jej zaregistrujte na sebe a následně nechte zlikvidovat.Jsou tady na fóru i rádci,kteří vám poradí jak očurat zákony,tak si počkejte na jejich rady.

devik

auto jsem dnes prodal a kupni smlouva zadna neni(nechtel to prave kvuli tem papirum) tak jsem mu prodal jen auto...ma jen ty papiry a bojim se placeni atd takze se musim starat ja:( proto pisu nevim jak...v zaloze mam pripravene ze budu mit doklad o ekolikvidaci ale chci to vyresit co nejdriv a aby to nemuselo tolik stat

ferda*

Depozit je na převodu či polopřevodu naprosto nezávislý, protože je upraven v § 15/5 zákona 168/1999, což si řada úředníků neuvědomuje. Pokud totiž povinné ručení zanikne a není do 14 dnů obnoveno, tak musí být odevzdány tabulky SPZ a osvědčení o registraci a to je ten depozit.

ferdo, uvedný zákon je o pojištění vozidel, vlasntní depozit řeší 56/2001!

Absolvoval jsem mnoho emailů a telefonátu po registrech ČR, a i ministerstvo dopravy. Kdyby jste viděl ten rozdílný přístup ve vysvětlování...

Každý úřad je samostatný subjekt...

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

co bude po 1.7.2009, to je otázka pro poslance, žádná novela zatím schválena nebyla, a po schválení zákona to většinou trvá několik měsíců, než zákon vstoupí v platnost. Úvaha o odhlášce před 1.1.2009 není uvedena v zákonu č.383/2009 Sb., ale je to stanovisko právníků ministerstva dopravy, proces registrace byl zahájen před 1.1.2009 odhláškou na nového vlastníka, regitrace bude sice dokončena po 1.1.2009, ale eko-daň se v tomto případě neplatí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]