Ahoj,každé ráno když startuju tak tocim tak 3-5 vteřin ... poté mi svítí kontrolka s klíčem cca 2 minuty a pak zhasne a už se neobjeví.Dělá to vždy když je studený motor.Na diagnostice mám vadné zhaveni.Baterka je nová.Napadá mě,nemůžou to být svíčky?Někdy když startuju tak mi po cca 3 vteřinách klesne napětí .. pak zas naskočí a auto nastartuje. Mám opel vectra c gts rok 2004 110kw 1.9 diesel
Každopádně bych vyměnil žhavičky nebo je skontrolovat může žhavit třeba jedna nebo dvě ostatní v háji pokud jsou dobré tak relátko žhavení záleží jak jsou žhavičky staré někdy dokáže odejít rychle i nová prostě se to stává
Najprv skontrolovať,či sú funkčné žhaviace sviečky,ďalej ak zapnete zapaľovanie,či po čase vám zhasne kontrolka žhavenia a potom štartovať,ak nezhasína,alebo sa nerozsvieti,tak treba hľadat problém v prívodoch alebo v ovládaní spínania sviečok a ešte môže byť vadný snímač teploty vzduchu pri žhavení.Ten pokles napätia sa dá vysvetliť zapnutím žhaviacích sviečok pri štartovaní.
Stačí sundat kabel ze žhavičů a proměřit odpor. Nové mají kolem 1ohmu. Pokud se nenaměří nic je špatný a pokud velký odpor pomalu žhaví a je také na výměnu. Já měl teď jeden 150 ohmu a už jsem také jezdil s klíčkem, který po chvilce jízdy zhasne. Takže začal bych tím nejjednodušším.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.