Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řazení v autě

Od: michaell odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, začínám autoškolu a chtěl bych se zeptat,když jedu například na místo, kde mám dát přednost v jízdě, nebo jet prostě pomalou rychlostí, ale úplně nezastavit, tak jak mám regulovat rychlost?

Říkám správně, že před křižovatkou podřadím na 2 a když vidím, že budu muset zastavit, tak sešlápnu spojku a zastavím, poté se rozjedu na 1 a naopak, když mám podřazeno na 2, nic nejede, tak přidám plyn?

Nevím si rady ovšem s variantou, když mám jet pomalu a situace je nejistá, jestli budu muset zastavit, či pokračovat v jízdě, tak nevím, jestli podřadit na 1, nebo jakým pedálem a jakou zařazenou rychlostí regulovat, aby mi auto nechcíplo, ale ani aby moc nejelo rychle, aby jelo pomalu.

Děkuji předem za radu, instruktor minule křičel a nic nevysvětlil,že to říkal minule,ale to říkal jen rozjíždění.děkuji Michal Majer

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

1x

myslím, že už ses na něco podobného ptal. Pokud se blížíš ke křižovatce a nejseš si jist, jestli budeš zastavovat nebo pojedeš dál, máš několik možností. Záleží na okolnostech, provozu... Můžeš vyřadit rychlost a dojíždět ke křížovatce bez kvaltu, rychlost budeš regulovat brzdou až do zastavení, nebo zařadíš rychlost (třeba dvojku podle aktuální rychlosti vozidla) a přidáš plyn a pokračuješ dále. nebo odřadíč opět podle aktuální rychlosti např na dvojku, rychlost budeš regulovat plynem. Budš-li potřebovat zastavit, vyřadíš a zastavíš. Pojedeš-li dál, přidáš plyn a pokračuješ.

Jak už jsem psal, záleží na okolnostech, jinak to bude na rovině nebo s kopce, jinak do kopce. Ale můžu tě uklidnit, že drtivá většina se to dřív nebo později naučí.

No a k tomu instruktorovia. Ty platíš, on je tam pro tebe. Tak mu to v klidu se vší slušností a rozhodností řekni.

ondraseek*
hodnocení

0x

Ahoj no pokud chces jen pomalu popojizdet tak bych radil na 1 to muzes kdybys zastavoval vyslapnout spojku a vyradit a zastavit pokud bys mel zrychlit tak pridas plyn a preradis na 2.

milan23*
Jednička, pokud vím bývala vždy určena k rozjetí a ne k dojíždění do křižovatky...
Nech zařazenou 2 a dojížděj, když uvidíš že musíš zastavit, dej neutrál a zastav, pak 1 atd.Když nic nepojede, nech 2 a přidej plyn.
Časem se to zažije a budeš dojíždět do křižovatky i s trojkou *ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma řazení v autě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]