Nejste přihlášen/a.
Ahoj, můj přítel je nadšenec do aut (vyučený automechanik) a jeho práce ho zrovna nebaví a přemýšlí, že by si zařídil doma menší pneuservis a dělal menší opravy aut, vyloženě jenom pro osobní auta, maximálně dodávky. Já jsem samozřejmě pro, aby dělal něco, co ho baví, ale trochu se děsím těch nákladů, co to bude do začáku stát. Dá se odhadnout, co do základů potřebuje, aby mohl začít fungovat? Ráda bych si udělala nějakou představu, kolik peněz budeme muset dát za to nejnutnější. Ale protože absolutně netuším, co je na to potřeba, tak jdu pro radu sem.
Díky
Pokud bydlí v ulici tak ať se svým servisem raději neobtěžuje celé okolí.Mám zkušenost a tu nejhorší se sousedem který servis provozoval.Spousta hluku. Obrovský provoz.Ve dne i v noci běžel a spínal velký kompresor.Po celý týden vždy odpoledne se k němu sjížděli jeho známí,zablokovávali ulici svými auty, nemohl jsem se ani dostat s autem domů.I když věděli že potřebuji projet k sobě domů musel jsem vystoupit s auta a dojít je požádat aby se laskavě uhnuli.Veškeré domluvy marné.Servis v ulici v rodinném domě je to nejhorší co může udělat,pokud nebydlí někde na samotě.Byl to mimořádně bezohledný člověk.
Tedy promiňte, že to netušíte Vy, to je logické.
Nicméně tušit by to měl zcela jistě Váš přítel.
Mimo prostor bude potřebovat samozřejmě jak spotřební materiál, tak hlavně nářadí a nástroje.
Seznam si snad napsat umí...a vyčíslit cenu také..
Tak za nájem ušetří ,
vyvažovačky české od 18 000 - 34 000 kč, ferdus.cz/...
zouvačky od 20 000 kč - ww.ferdus.cz/sekce/359-lc-ceske
zvedáky od 40 000 kč - ferdus.cz/...
atd ,atd -
atd, atd ,atd,
Tak přítel to tuší, ale v práci toho má hodně a já ho s tím moc nechci otravovat, proože jsme se kvli tomu už párkrát chytli. Proto to zjišťuju takhle v diskuzi a přece jenom se tu dozvím věci, které by mě nebo ani přítele nenapadly. Původní plán, že by dal v práci výpověď pozměnil s tím, že v práci ještě zůstane a auta si nechá na odpoledne a večer. V případě, že se to rozjede, by dal výpověď a pneuservis by provozoval na plný úvazek. Děkuju za tip na v&w obchod, už jsme se tam po pár věcech koukali. Ceny ještě porovnáme jinde a asi budeme objednávat.
Dobrý den dámo tak předně vás obdivuju že chcete příteli pomoct plnit si sny. Každopádně ty začátky nebudou nic růžové jak tak již psali jiní a pokud nemáte nějaký počáteční kapitál, tak si to rozhodně dobře promyslete! Pro začátek je třeba mít vypracovaný podnikatelský záměr, ktrý vám v závěru ukáže co vás to bude stát i jaká je klientela ve vašem okolí. Podotýkám že v dnešní době začínat s podnikáním není žádný med ale pokud jste tak aktivní tak třeba přávě vy mu můžete v začátcích pomoci najít pár firem co by se od vás nechali přezout
Děkuju za pochvalu Přítele miluju a chci aby byl v životě spokojený, tak ho podporuju i při tomhle snu. Nějaký kapitál máme, cca sto tisíc, takže bysme se teoreticky nemuseli kvůli pneusrvisu zadlužovat, podle toho co jsem tak počítala, což by bylo super. Máme kamaráda, který má půjčovnu aut, takže s ním je domluvené, že by si to od přítele nechal přezouvat a taky spoustu známých, kteří jezdí do města a pneuservis u nás by uvítali. No už začíná pomalu vybírat vybavení, porovnáváme ceny a kde co mají. Tak snad všechno seženeme v dobré kvalitě a za nějakou rozumnou cenu.
sovka,
nemám pneuservis, páč nepodnikám, ale mám na to stroje, abych si dělal pneuservis pro sebe, rodinu, sousedy a kamarády.
Od zmíněné firmy Ferdus:
Zouvačka za 19000Kč. vyvažovačka 20000Kč, starý kompresor na 8 atm, vzduchové nářadí v akci, nužkové zvedáky 3ks po 300Kč, sadu závaží asi za 1000Kč, lepidla, hříbky, fleky, a drobnosti za 500Kč, nastrouhané mýdlo s jelenem a štětec.
Co dále by Vás zajímalo?
Ano, mám to koníčka a službu pro známé. Já taky nemusím nikam jezdit. Je pravda, že nikde nehlásím, aby si dojeli ke mě přezout, asi taky letos je málo přezouvání. Jen převážit ty staré a hotovo.
Spousta lidí si pořídilo disky, takže jen přehazují celá kola.
Děkuju za odpověď A i když děláte především pro rodinu a pro známé, vrátily se vám postupně vynaložené náklady? nebo to spíš máte jako koníčka, takže takové otázky neřešíte? Na rozdíl od přítele jsem já ten větší realista a občas i pesimista a on má zase ty růžové brýle na očích, takže je to s ním občas těžké
Auta frčí! U aut se vždycky uživí. Vidím to stále. Využívají jejich znalostí a našich neznalostí - velmi lacino koupí (třeba trochu opraví) a pěkně prodají. Podporuj ho, ale přemýšlej taky, pomoz mu tam, kde to on nezná, probírejte to.
Ať si zatím udělá jen miniservis, to je ta rada z které budou pramenit zkušenosti a rozhodnutí.
je dobré si sepsat seznam nejnutnějších věcí a pak hledat, kde se co dá pořídit. Jestli zařizuje komlet nový pneuservis, tak by nebylo od věci poptat vybavení od jedné firmy a zkusit si domluvit nějakou hezkou cenu. Za pár korun to určitě nebude, takže i tak si na vás ta firma vydělá :D Mám menší pneuservis, takže u mě se ceny pohybovali něco kolem dvěstě tisíc za všechno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.