Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis auta, pojištění

Od: ladina55565 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, zda je při přepisu auta na nového vlastníka potřeba zelená karta na nového vlastníka? Vzhledem k tomu, že to mám k autu daleko a nejsem si jist, že ho nakonec koupím, by mi to přišlo poměrně nepříjemný. Jestli se rozhodnu na místě, že auto chci tak, co bych měl dělat? Já to mám přes 150 km. Nechci jet tam a zpátky a za pár dní znovu. V zákoně je, že se vyžaduje techničák, evidenčka, ověřená plná moc nebo přítomnost obou a právě zelená karta. Nestačí jim třeba ta stará na původního majitele?

Děkuji za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

layborr*
hodnocení

2x

Od kdy musíte při předpisu ukazovat ZK na nového majitele? *ee*

Že si úředník nárokuje ZK po novém majiteli je jen jejich výmysl a kdo jim věří tak opravdu nemusí ,

Několikrát to po mě baba chtěla , tak jsem ji vysvětlil že vůz má POV , a je jí po tom ( byl bych neslušný ) čí je to zelená karta , pojistník může být kdokoliv , a jestli se jí to nelíbí tak at zavolá vedoucího .

doplněno 22.03.15 20:11:

Tzn . - ukázat jakoukoliv ZK která se vztahuje k přepisovanému vozu .

buss

Tazatel si nestěžuje, on se jen ptá a cituje zákon.

buss
hodnocení

2x

Předkládá se ZK jak požaduje zákon, ale nehovoří na koho je, takže klid. Auto prostě musí být pojištěno. S prodejcem se dohodnete, kdy pojištění ukončí a vy pojistíte na sebe, či na babičku... Prodejce pak ZK vrátí a dostane část pojistného zpět.

layborrr

buss - asi málo přihlašujete ojeté vozy , babizna za přepážkou vždy trvá na pojistce nového majitele , ale vždy má babizna smůlu *smich*,

- viz k mé předchozí odpovědi

mzxy*

Babizny za přepážkou odborně instruuje ministerstvo dopravy, a to na základě dopisu české kanceláře pojistitelů, ve kterém se mimo jiné tvrdí, že zelená karta musí být oboustranně zelená atd...

Když si uvědomíte, že zelenou kartu obdržíte obratem při sjednání pojistky po netu, emailem, a můžete jí hned tisknout, klidně zeleně, a předložit na úřadu, nedává její předkládánáí jakýkoliv smysl především z jednoho prostého důvpdu...komerční pojišťovna má podle zákona o povinním ručení měsiční lhůtu na to, aby zadala všechny údaje z pojistné smlouvy do ionformačního systému ČKP...vytištěná zelená karta obsahuje mimo jiné i číslo pojistné smlouvy, která však není vložena do informačního systému ČKP po dobu několika dnů a někdy i týdnů...

Proto předkládání zelené karty nedává žádný logický smysl,...je to jen další buzerace občanů, kterou do zákona prosadila pojištovací lobby...

buss

To je ale vaše! "babizna".

1mirda2*
hodnocení

0x

Jestli má auto pojistku tak vezmete starou zelenou kartu s tp a jdete to přehlásit.Na úřadech je jim do toho ho... kdo je pojistníkem.Beztak neví jestli je pojistka platná nebo se neplatí.Na zelené kartě je jen datum do kdy platí.A potom si sjednáte jen ručení na sebe.Jinak jak je napsáno přede mnou zavolejte si vedoucího.Jinak jsou tu lhůty pojistit do 14dní od koupě a nově přehlásit tušim že do deseti dní.

mzxy*

(3) Bezprostředně po uzavření pojistné smlouvy, týkající se tuzemského vozidla, vydá pojistitel pojistníkovi zelenou kartu

Jak může babizna u přepážky zpochybňovat mé tvrzení, že mi kartu vydala pojišťovna?

Klidně řekněte že doklad který jí předáváte je zelená karta která Vám přišla poštou. trvejte na podání.

Nic jí nebrání zavolat do pojištovny a pojistku si ověřit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]