Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se zeptat zdejších majitelů felicii s motorem 1.3mpi 50kW po faceliftu - jak vypadá průběh teplot? Tím myslím, jestli při delší trase motor drží teplotu 90 stupnů a stejně tak i ve městě - s otcem mám takovou "neshodu"že je naprosto normální, aby motor na delší trase ( >100km) měl okolo 70 stupnů a ve městě to vře až k 110. Porovnávám s I fábii 1.2 která drží pořád těch 90 stupnů ať ji točím jak chci.
O felicii není zrovna dobře servisně staráno ( jak se něco pokazí tak se to vymění, ale nějaké to pravidelné starání chybý ) - tak podle mě to je špatný termostat a zanesené chladící potrubí - tak jestli bych ten termostat zvládl vyměnit sám ( skoda-dily.cz/... + sundání nárazníku + předních blatniku a kompletně mu to vyčistil + vzal asfaltem karoserii at mu ještě pár let vydrží a neprorezne )
termostat si vyměníš sám skoda-club.net/...
tu soustavu bych nečistil pokud to po výměně termostatu bude o.k.
A mohu se zeptat proč bych se do té soustavy neměl pouštět? Jakože myslím tím jenom vytáhnout chladič a hadice a ty bych jenom pročistil a to asi nebude dobrý nápad ale protáhnout destilkou vnitřek motoru oné chladící soustavy - že bych jenom z jedné strany pod lehkým tlakem stříkl destilku, nebo ono když otevřu expanzku tak v ní je takový bordel.
Ještě otázka - Auto má najeto 250tk, jenže bylo kupované z AAA takže může mít dalších 200 najeto, ale problémem je "neochota" se vytočit - posledních 10 let otec s tím jezdí stylem 3 tisíce otáček max. a např. maximálku to má 115 což není ani na dálnici ( s 1.3 40kw jsem jel 150 a v pohodě ) a když si vemu že jsem měl fabii htp která zezačátku nejela ani 140 ale jak se 2x vytočila tak nemá problém 180 a ještě by šla - čím to je způsobené, že se to po tom vytočení rozjede?
dle mě to bude zbytečný jediný co bych uděla tak vypustit vodu nalejt čistou s litrem octa a jezdil tak dva tři dny pak to vypustil a dal novou nemrznoucí směs
k tomu netahání udělej toto : skoda-club.net/...
kompletní nový palivový systém byl dělaný před 5 měsícema ( od hadiček až po čerpadlo ) a vidím že se v tomhle vyznáš tak ještě poslední otázka k felici - když olej "teče" přes zátku víka ventilů - mám hledat chybu v zátce ( není šroubovací a příjde mě taková volnější ) nebo problém někde jinde? A nedělá to, že tam je moc oleje.
Není to dobře,motor musí držet kolem 90 stupňů pořád a tuto teplotu musí dosáhnout za maximálně 4 kilometry jízdy
Teď v chladném počasí drží 90 stupňů jak mimo město tak ve městě,to si termostat hlídá a jinam to nepustí,pokud se v létě vyskytne nějaká kolona tak teplota stoupá někam ke 105° a pak sepne ventilátor a už neroste,mimo město se zase vrátí na 90
Termostat zvládne vyměnit i cvičená opice,to jsou tři šroubky a odpojit pár kabelů a hadic,nárazník to samý,tam si jen dávej pozor aby jsi neurval šrouby
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.