Nejste přihlášen/a.
Zdravím,chtěl jsem se zeptat jenom pro vyjasnění.Jaký ř.p. potřebuji na tohle auto plně naložené malých stromků (namočené kořeny)+ kdybych tam měl zapojený vlek děkuji.
ŘP je třeba v první řadě mít platný a skupiny "B", bez ohledu na náklad. Totéž platí i pro případ připojení přívěsu, pokud nebude překročena max. povolená hmotnost pro tuto skupinu. Jinak je třeba navíc sk. "E".
Jo s tím Ečkem je mi to jasný,já jsem to myslel tak že když překročím tu hmotnost tak už je potřeba C+E.+samozřejmě prof.
Záleží do jaké skupiny to spadá.Pokud je maximální povolená hmotnost do 3500kg tak můžete normálně s B-éčkem,ale pokud je více jak 3500kg tak musíte i na prázdné mít Céčko! Jinak není povoleno překračovat povolenou užitečnou hmotnost vozidla,toto ja také přestupek,byť to vozidlo uveze . Maximální povolenou hmotnost vyčtete je z TP a ORV!
Ahoj předpis se změnil podle eu.Řešil jsem to s karavanem.Už neplatí jen 750kg Předpis 2012/36/eu Přípojné vozidlo nepřevyšuje
1. Nepřevyšující 750
2.Převyšující 750kg pokud celková hmotnost jízdní soupravy nepřevyšuje 3500kg nebo
3.Převyšující 750kg pokud celková hmotnost jízdní soupravy nepřevyšuje 3500kg ale nepřevyšuje hmotnost 4250kg jedná li se o rošířené oprávnění kod B 96
Kod B96 doplníš si jízdy v autoškole je to myslím bez testů . Mimo B96 jen se skupinou B max celkem 3500kg s B96 připočítat ještě další do 4250kg.Je to takevej stupínek mezi B a B+E.TAKŽE Z BÉČKEM MŮŽEŠ TÁHNOU MAX NALOŽENOU SOUPRAVU 3500KG.Jinak pak ti to B96 po autoškole jen zapíšou ro řidičáku.O tom B96 neví ani plno policajtů Eu je Eu.
doplněno 23.03.15 09:22:Pardon oprava za bod třeti opravuji slůvko před 3500kg z nepřevyšuje na převyšuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.