Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těž. ubl. na zdraví - autonehoda

Od: avokado odpovědí: 7 změna:

Dobrý den , už nevím kam jinam se mám obrátit o radu tak to zkusím sem...

Zhruba v polovině měsíce prosinec jsem jela dnes již s bývalým kolegou z práce domu. Kdež on dostal na náledí v pravotočivé zatáčce na rychlostní silnici smyk a narazili jsme do svodidel. Oba jsme byli odvezeni do nemocnice. On s poraněním hlavy , já s rozdrcenou stehení kostí ...Dva dny na to jsem byla operována a kost mi byla "sešroubována". Do měsíce jsme byli oba z nemocnice již pryč a byli v domácím ošetřování. Je obvynění z těžkého ublížení na zdraví. Podotýkám , že jsem nebyla připoutaná , pričemž při dohodě s kolegou jsme se domluvili , že on řekne , že jsem připoutaná byla (kvuli krácení pojistného) a já zase naoplátku se nepřidám k trestnému řízení k policii ČR a nebudu chtít finační vyrovnání za bolestné atd. atd. od něj , ale z povin. ručení...Vše vypadalo dobře. podmíněně by mu vratili řp za půl roku a něják by se fungovalo dál (prvni trest řidiče)...

Teď na co se chci zeptat...Je to zhruba měsíc zpět co jsem sním měla telefonát, že věc chce dát od tresného řízení k soudu. A že trvá na tom , že za veškeré své zranění si můžu sama, tím že jsem nebyla připoutaná. Že mu poradil nějáký známí ať si vezme dobrého právníka a nechá takto věc projednat...Že prý neuvidím s peněz za bolestné ani korunu, ale co víc veškeré náklady na zdravotní peči si budu hradit zpětně sama . Že si řidičák rozhodně nenechá odebrat a že na mě podá obvinění za křivou vypověď (uvedenou , že jsem byla připoutaná). Dodnes jsem v pracovní neschopnosti a při každém došlápnutí mě noha přišerně bolí v takovém stylu , že si nedokážu představit že bych takto měla stát na 12-ti hodinové směně. Připad stále nejni vyřešení a krom jedné výpovědi na policii čr nic víc nevim. Moc si nedokážu představit co mam vůbec dělat a jakej bude další postup. Jsem z toho špatná...Kdyby mi k tomu mohl někdo něco více říct jak se v takových věcech postupuje byla bych moc vděčná...

p.s. omlouvám se zda jsem vložila přispěvek do špatné kategorie (Auto-moto- administrativa)...Děkuju všem

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

3x

Na poradu jsou právníci. Měla jste si tu domluvu nechat písemně potvrdit. Bude to střet názorů, kdo dokáže, co jste si domluvili? Podívejte se do zákona, kdo odpovídá za zapásování se. To zřejmě naplno nevyhraje, nehodu způsobil a je otázka pro znalce, kdyby byl pás, zda by zranění zabránil. Takže něco na něm zůstane. A co ho tak předejít, že to bylo na jeho popud?

bambula*
hodnocení

2x

Oba dva jste provedli chybu a nýní bude soudní znalec, ládování měďáků advokátům, čekat na soudní řízení a věřit že se soudce dobře vyspal, dle mého odhadu máte spoluvinu a řidič vinu, nepřízpusobil rychlost stavu a povaze vozovky

hodnocení

2x

Připoutání ve chvíli nehody je prokazatelné ! Jednak je možnost "nevystřelení airbagu", dále se může zjistit dle podlitin na těle, zaseknutým pásem,...

Normálně mluvte pravdu - řidič mne prosil, abych se nepřidávala na stranu žalobce, tak jsem souhlasila. Ukecal mne a sám mi navrhnul, že mám tvrdit, že jsem byla připoutána.

hodnocení

1x

nejlepší by bylo se obrátit na právníka dle mě když už jednou tvrdíte že ste připoutaná byla tak já bych to tvrdil dál a stál bych si na svým zvláště proto že se ten váš kolega chová jako pěknej hajzl

myslím že ted už nikdo nedokáže jak to bylo a bude to tvrzení proti tvrzení

asd1
hodnocení

1x

Pěkná svině... Určitě si vemte právníka. On by měl být viník (zavinil nehodu (vy maximálně spoluvinu - připoutaná by jste měla menší zranění), taky on jako řidič vás měl poučit o připoutání. Asi je nějaký protokol o nehodě, pokud tam on potvrdil vaše připoutání tak těžko může odvolávat. Znalec by měl dokázat posoudit jestli jste byla připoutaná nebo ne, ale pokud byla zdeformovaná kabina nebo auto je už ve šrotu tak to už neprokáže těžko, pásy nemusely fungovat správně atd., pokud nemá podle čeho tak posoudit nemůže atd.

Právník, prostudovat co všechno proběhlo a podle toho se zařídit. Kolega z práce - dá se od něj čekat podraz, připravte se na to.

hodnocení

0x

Myslíte, že v zápisu o nehodě není zmínka o použití pásu? Měla byste vědět, co bylo ohledně nehody už sepsáno, a podle toho se zařídit dál, když nastala ta zrada od kolegy. Já bych asi teď řekla, jak to bylo, na rovinu včetně té dohody, protože pokud kolega vaši domluvu nedodržel, nemáte už asi co ztratit . Ale je to jen můj názor na věc.

avokado
hodnocení

děkuju moc všem za odpovědi a nastínění situace. Asi to bude tak , že právnická pomoc někoho kdo se silničním právem zajímá bude na místě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]