Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký motor u Fabie II

Od: stepan* odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

prosím o radu. Chci koupit ojetou Fabii II (rok 2009-2012), ale nevím, jaký motor by byl pro mě nejvhodnější. Najezdím ročně cca 4.000 km, z toho 3.000 km po městě - 5 + 5 km denně a zbytek mimo město (dálnice minimálně). Takže benzín nebo diesel? 1.2. nebo 1.4.?

Díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Jednoznačně benzín, zbytek ohledně poruchovosti je u vás asi jedno - to auto dřív shnije než odejde motor... Ve městě bude mít menší spotřebu 1,2. Novější HTP už nejsou tak strašné jako ty první. Pokud budete jezdit naložený nebo chtít předjíždět tak silnější motor - síla a zrychlení je důležitější než spotřeba...

Na krátké pojezdy jednoznačně co nejmenší objem motoru.

asd1

Na jízdu s naloženým a předjíždění jednoznačně co největší objem motoru ;)

1,2 HTP - proč ne? Novější verze nájezd 4000 km za rok vydrží v pohodě, toho bych se nebál.

martinhajek*
hodnocení

1x

Samozřejmě 1.4i 16V. 1.2HTP nebrat ani zadarmo.

stepan*
hodnocení

1.2 HTP jsem již vyloučil, po přečtení různých diskuzí. Ale na 1.2 TSI se tam tváří přívětivěji. A nebo tu 1.4, no. Švára mě stále doporučuje diesel. Sám jezdí podobné km a má 1.9 TDi a nemůže si vynachválit...

Kdyby měl ten motor nohy, asi by vám nakopal...

Motor 1,9tdi je opravdu dobrý a vyhlášený ... ale ne na cesty 5+5 km - spotřeba vysoká, vše se bude ničit a než se to zahřeje, budete parkovat!

Na danou vzdálenost je to JEDNO! Také bych v daném ročníku (nad 2011) doporučil 1,2htp - případně starší verze 1,4 16v 55kW.

layborr*

3000 a 5 +5 po městě - jedině benzín , naftou ani nezahřeješ vodu a v zimě zmrzneš ,

málo se vi o hrůzách 1.2 HTP , že od roku 2011 po vychytaných omylech je tento motor absolutně bezproblémový .

1.2 TSi - si najdi a přečti co to je za hrůza .

1.4 - 16 V - bezproblémový motor .

doplněno 22.03.15 16:03:

Píšu od r. 2011 *zed*

stepan*
hodnocení

právěže jsem ty hrůzy četl u 1.2 HTP. Nebo spíš v porovnání vyšlo mnohem lépe 1.2 TSI (63 kW) než 1.2 HTP...

martinhajek*

Ani po modernizaci není motor 1.2HTP nic, co by člověk chtěl pod kapotu ;) O absolutní bezproblémovosti nemůže být ani řeč...

hau

Švára má pravdu.

hodnocení

0x

Za mě 1,6 benzín. Objem ničím nenahradíš.

hodnocení

0x

vidim to na tu 1,4 v benzínu

tycoon*
hodnocení

0x

Na 110 % benzínový motor.

Při tak malém nájezdu a popojíždění ve městě mi přijde jako optimální motor 1.2 HTP 51 kW, případně slabší verzie 44 kW. A to nejlépe od modelového roku 2011. Tyto modernizované verze už netrpí chronickými problémy s rozvody nebo rozpadlým katalyzátorem a mají i lepší poměr dynamika/spotřeba. Kódy modernizovaných motorů jsou CGPA a CGPB (je to zapsáno v technickém průkaze), starší verze s třípísmenným kódem raději nebrat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]