Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Babetta 207 - Vylepšení motoru

Od: romulus* odpovědí: 2 změna:

Ahoj.

Rád bych vylepšil výkon motoru Jawa Babetta 207.

Mám tam karburátor z Jawy 50, znatelně to na výkonu moc nepřidalo.

Máte nějaký nápad, jak by se dal tento motor vylepšit?

Mám ho ve svěráku, takže jakýkoli nápad vyzkouším, díky!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mzxy*
hodnocení

0x

Já dal na 207 válec z B-210, který má 4 propouštěcí kanály

Dále jsem vyměnil origo karbec za značku delorto, klikovku za jinou,která má na ojnici jehličková ložiska, pístní čep je v nich jako v bavlnce...vyměnil jsem ložiska v kolech, zkrátil koleno výfuku tak aby bylo v tlumiči jen 6-7 cm, tlumič výfuku jsem upravil tak že díru která je v něm jsem zvětšil o 3 mm v průměru, hnací kolečko jsem vyměnil za jiné o 1 zub větší

Výkon který jsem získal navíc mi v podstatě pokryl o 1-zub těžší převod, maximálka se zvedla asi o 3-4 km...vyjedu jakýkoliv kopec

Důležité je abys těsnila hlava, stačí malá ěntěsnot a projecí se to citelným úbytekm výkonu...zbavil jsem se dekompresoru, namontoavl jsem kolébkový vypínač kterým zapojím - odpojím

Motor se ztišil, s delorto reaguje na plyn plynule

Když ty díly nakoupíš nové, můžeš mít za to ještě jednu babču, já do toho investoval a udělal jsem to pořádně, babča vydrží dalších 30 let

doplněno 22.03.15 20:56:

pokud máš motor ve svěráku doporučuji vyměnit ložiska na klice i v převodovce, a opatrně! nahřát, nemlátit kladivem

romulus*
hodnocení

Ahoj.

Taky mě napadlo dát na 207 válec z 210.

Nevíš náhodou, jestli by tam pasoval i jiný válec? Zkoušel jsem z jawy 50, ale má jiné vrtání.

Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]