Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může auto topit nebo ne

Od: ujendys* odpovědí: 8 změna:

myslim si že mám špatný těsnění pod hlavou možná je i poškozená samotná hlava motoru ale na druhou stranu by prý takové auto netopilo a moje topí bez problému aprý když topí tak je hlava v pořádku nevim no auto nastartuju tak po 5ti minutách mi jde z výfuku bílí kouř je to benzínový motor vodu v nádobce strácim

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pokud ti jde voda do oleje tak auto topi normalne , voda se straci , z oleje je srajda a pod vickem od oleje mas takovou kasi. to je praskle tesneni nebo praskla hlavs. Pokud ti jde olej do vody tak olej natlakuje i vodni okruh a auto se prehriva a netopi...

hodnocení

0x

to vám řekl kdo?Auto může normálně topit

doplněno 22.03.15 10:47:

Těch 5 km můžete i bez dolítí vody jde o to kolik té vody je v motoru-oleji.Jestli nějaké+-deci tak jo ale jak je tam víc vody jak oleje*nevi*Co a kolik ukazuje měrka?

ujendys*
hodnocení

a když auto normálně nastartuju samozřejmě až po nalití vody můžu s tím ujet tak 5km?potřebuju to dostat do servisu ano jde mi pravděpodobně voda do oleje víčko bylo kašovité

asd1
hodnocení

0x

Proč by nemělo topit? Pokud funguje oběh vody tak teče i přes radiátor a topí normálně.

Bílý kouř po 5 minutách = voda jde do válce = těsnění pod hlavou, prasklá hlava, prasklý blok, to uvidíš až po rozborce.

Pokud tam je voda tak jet můžeš. Hlavně nevyjet do sucha, zadřel bys motor...

ujendys*
hodnocení

ted když auto už náký týden stojí měrka ukazuje mezi riskami a barva? no černá barva v normě ale když nastartuju pak to chcípnu tak jsou na měrce malinko bublinky a to by nemělo být v motoru voda určitě bude ale spíš menší množství v tom servisu mi řekli podle toho jak jsem jim to popsal že to vypadá na výměnu těsnění pod hlavou srovnání hlavy nový simerynky šrouby rovnou komplet rozvody a jsem tam na částce kolem 10tis záruka 2roky udělají to i bez rozvodů ale zároven bez záruky tak jim to tam šoupnu ale chci tam dojet a ne shánět odtah k vůli 5km protože auto nastartuju a normálně jede motor nezlobí (zatim)

asd1

Ještě jednou - pokud je v chladiči voda tak jet můžeš.

Jednoznačně se voda spálí ve válci, ale jestli to je jen těsnění nebo ruplá hlava nebo ruplý blok, to ti řeknou až po rozebrání = nech si nacenit všechny varianty aby ses pak nedivil, řekne ti že za 30 a motor rozebraný takže ani nepřejedeš jinam... Taky může být výhodnější sehnat celý motor...

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud v zimě auto nastartuješ,tak výfukové plyny jsou ještě studené a protoýe v důsledku chemické reakce(hoření)vzniká oxid uhličitý a H2O,tak logicky unikají vodní páry.Ty z výfuku jakoby kouří.,To ještě nemusí znamenat děravé těsnění..Pokud se ztrácí chladicí kapalina nejméně 1 l /100 km,pak je nutno se ptát,kde kapalina mizí.Ploložím-li si v noci pod motor kus balicího papíru,ráno mám jistotu,co mi z auta a kde uniká.Pravděpodobně to bude jinde,než pod hlavou.Defekt hlavy,nebo těsnění pod hlavou vzniká na př. přehřátím motoru,a tím ztrátou kapaliny.Normálním provozem většinou ne.V dílně se dá diagnostikovat netěsnost motoru přístroji.

JABRAKA

ujendys*
hodnocení

auto jsme startovali před 14dny bylo zrovna slunečno a teplo auto bylo nastartovaný skoro 15min až tak po 10min začal jít z výfuku bílí kouř a voda mizí rychlostí zvuku po 15km je auto bez vody

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]