Nejste přihlášen/a.
myslim si že mám špatný těsnění pod hlavou možná je i poškozená samotná hlava motoru ale na druhou stranu by prý takové auto netopilo a moje topí bez problému aprý když topí tak je hlava v pořádku nevim no auto nastartuju tak po 5ti minutách mi jde z výfuku bílí kouř je to benzínový motor vodu v nádobce strácim
ted když auto už náký týden stojí měrka ukazuje mezi riskami a barva? no černá barva v normě ale když nastartuju pak to chcípnu tak jsou na měrce malinko bublinky a to by nemělo být v motoru voda určitě bude ale spíš menší množství v tom servisu mi řekli podle toho jak jsem jim to popsal že to vypadá na výměnu těsnění pod hlavou srovnání hlavy nový simerynky šrouby rovnou komplet rozvody a jsem tam na částce kolem 10tis záruka 2roky udělají to i bez rozvodů ale zároven bez záruky tak jim to tam šoupnu ale chci tam dojet a ne shánět odtah k vůli 5km protože auto nastartuju a normálně jede motor nezlobí (zatim)
Ještě jednou - pokud je v chladiči voda tak jet můžeš.
Jednoznačně se voda spálí ve válci, ale jestli to je jen těsnění nebo ruplá hlava nebo ruplý blok, to ti řeknou až po rozebrání = nech si nacenit všechny varianty aby ses pak nedivil, řekne ti že za 30 a motor rozebraný takže ani nepřejedeš jinam... Taky může být výhodnější sehnat celý motor...
Pokud v zimě auto nastartuješ,tak výfukové plyny jsou ještě studené a protoýe v důsledku chemické reakce(hoření)vzniká oxid uhličitý a H2O,tak logicky unikají vodní páry.Ty z výfuku jakoby kouří.,To ještě nemusí znamenat děravé těsnění..Pokud se ztrácí chladicí kapalina nejméně 1 l /100 km,pak je nutno se ptát,kde kapalina mizí.Ploložím-li si v noci pod motor kus balicího papíru,ráno mám jistotu,co mi z auta a kde uniká.Pravděpodobně to bude jinde,než pod hlavou.Defekt hlavy,nebo těsnění pod hlavou vzniká na př. přehřátím motoru,a tím ztrátou kapaliny.Normálním provozem většinou ne.V dílně se dá diagnostikovat netěsnost motoru přístroji.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.