Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měla bych dotaz na prodej vozidla.
Je evidované na mamku (Praha-Východ), momentálně stojí u nás na zahradě - od nás se budou konat případné prohlídky atd.. Ozvala se mi paní z Pelhřimova, že by se na něj přijeli podívat a pokud se bude líbit, rovnou ho i odvezou.
Jak to prosím papírově vyřešit co nejjednodušeji? Co dát kupujícímu sebou? Na co si dát pozor?
Jinak se jedná o vůz Peugeot 206, eko daň se neplatí, v r. 2014 byly před stk provedeny opravy za cca 24tis, od té doby prakticky nejelo - cena 32tis počítám odpovídá.
Díky moc.
No zatím to vypadá, že by si ho nejradši odvezli rovnou - na společnou návštěvu úřadu nezbyde čas.. Jaké by z toho mohly být problémy? Kupující by dostal tedy tu plnou moc, tu bych měla připravenou.
Pro Vás jako prodejce při nesplnění Vašich povinností až 50 000kč pokuta-teda pokud jako kupující nepřevede,což musí udělat kde je vozidlo registrováno /tj asi v Praze a ne v Pelhřimově/! Pokud chtějí -tak dopředu pošlou OVĚŘENOU PM na převod vozidla s časovým omezením.Vy provedete před prodejem /jejich příjezdem/ evidenční kontrolu a přehlášení na ně,sepíšete dle vzorů na internetu kupní smlouvu s protokolem o technickém stavu.Přijedou- prohlédnou - zaplatí o 1000kč navíc (800 přihlašovací a +-200 evidenční) podepíší KS a mohou klidně odjet se SVÝM autem
doplněno 21.03.15 22:07:Jabrako nemáš pravdu existuje,ale je tam problém- prodejce udělá EvK,odhlásí na základě ověřené PM na kupujícího a ten jej nepřevezme= zbytečná evidenční a převod! Nebo prodejce dá PM kupci který slíbý převod a vyse... a je problém. ALE MÁŠ PRAVDU,ŽE NEJLEPŠÍ JE UDĚLAT Ev.K KUPCEM A PAK NA ÚŘADU PŘEVOD NA NĚJ!
Diesel: hele já si myslím, že nemáš pravdu s tím postupem přes plnou moc. Jestliže jako prodávající dám plnou moc kupujícímu k jednání s úřady a on ji přijme, je-li ta plná moc ověřená, tak jak to úřad chce, a ve smlouvě se kupující zaváže, že udělá převod, tak když ho neudělá, je v průseru on a nikoliv já, jako prodávající. Já v takovém okamžiku už nemám žádnou možnost s tím cokoliv udělat. Nemám auti, nemám papíry, jen smlouvu a plnou moc, ve které se zavazuje kupující, že udělá, k čemu se zavázal. Nemám to sice nikde vyčtený, ale z logiky věci by to tak být mělo. Uznávám, že naše právo je nelogický...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.