Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci koupit auto, ale nemám řidičák. Zatím bych auto zaparkoval do garáže, ale nevím, co si počít s povinným ručením, který bych pochopitelně nerad platil, protože řidičák si v nejbližší době dělat nechci. Slyšel jsem, že auto musí mít buď pov. ručení nebo člověk musí mít doklad o sešrotování. A to auto samozřejmě sešrotovat nechci a platit za poviný ručení 19 tisíc ročně jen tak se mi taky nechce. Je nějaká možnost, jak vlastnit auto bez povinnýho ručení? Vyprávěnío tom, proč kupovat auto, se kterym člověk nebude jezdit vynechám
Děkuji za radu
A. D.
Jednoduse, dat do depozitu a kazdy rok a pak pulrok prodluzovat (teoreticky )
A 19tisic asi nemyslite vazne, tak nehoraznou pojistovnu jsem jeste nenasel
jo tak to sem zapomnel taky napsat. Mam dojem, ze v depozitu muze byt jen nejaky cas a ne treba pet let - to neni pravda? Tech 19 tisci je za rok bez bonusu za Chevrolet (Van) 4,3l.
Tak tady by to bylo bez bonusu asi za 12 (s temi 10%) a neni velky problem "sehnat" nejake s bonusem i kdyz bonus neni... IMHO kdo plati pres 7 tak je liny neco shanet vyjednat
S tim depozitem je to ted tak, ze je na rok a pak se da prodlouzit o 6mes. ale uz se nikde nemluvi kolikrat a za jakych podminek - on to taky asi nikdo neresi, aspon o nicem nevim, proste je to tam "docasne".
Aaa, tak to je pomerne vyrazna uspora. Diky za info, jeste se nekde na uradech zkusim poptat na to prodluzovani.
Diky
prodlužování dočasného vyřazení není omezeno,za každé prodlopužení o dalšch 6 měsíců se platí správní poplatek 50,-Kč, můžete prodlužovat donekonečna...klidně 15-20 let, pokud se mezitím nezmění nezmění legislatia...nebo do té doby, než bude z chevroletu žádaný veterán...
tady si dovolim nesouhlasit s NÚ, protože těch 50 Kč se platí za zápis do technického průkazu. viz: sprání řád - Zápis změny do technického průkazu vozidla a do registru vozidel 50 Kč za každou změnu. Teď to přijde, za každou změnu. Někteří uředníci se domnívají že musí do techničáku napsat za 15 let 28x prodloužení a budou chtít 28x 50 Kč. Nikde nemají oporu o tomto postupu.
Jsem přesvědčen, že správně a právně je to tak, že zaplatíte 100Kč za vložení do depozita a pak při vyzvednutí maximálně za : "prodloužení depozita do: (dnešní datum) 50Kč. Nic víc. Bohužel ale uředník má jiný názor a spor by musel rozhodnout soud.
Možná že velice znalý pan NÚ, prosím, berte to jako poklonu před Vašimi znalostmi, myslím to velice upřimě, nám dodá metodický pokyn jak se postupuje podle nadřízených.
směju se, pane Cukrák, zákon prodloužení dočasného vyřazení o 15 let jednorázově neumožňuje, ale jen o 6 měsíců, a po jejich uplynutí o dalších 6 měsíců, poctivec, který by dodržoval zákony a vyhlášky a šel každých 6 měsíců požádat o prodloužení by na tom prodělal, protože by pokaždé správní poplatek zaplatil...a nepoctivec, kerý si myslí, že lze jednorázově prodloužit dočasné vyřazení o 15 let za jeden správní poplatek by vydělal...dle Vašeho návodu...správní řád stanovuje, že zápis do registru, resp. úkon lze provést až po zaplacení příslušného správného poplatku...když nebudete chtít zaplatit, značky ani malý TP Vám z depozitu nikdo nevydá a bude vůči Vám zahájeno správní řízení...viděl bych to na přestupek s možností uložit pokutu...mimochodem o tom je jeden z metodických pokynů, o řešení nezaplacení jako přestupku, takhle se to vybírá myslím že od 1.7.2006...ale ministerstvo úřady neřídí, takže pokud se úřad jako orgán samosprávy rozhodne, že bude vybírat poplatky jen od těch poctivých, a ty vyčurané nechá být i za cenu, že tím ochudí svůj skromný rozpočet, je to v jeho kompetenci...
NU: Nic ve zlem, ale kdo vi, co za 15 let bude... Kdyby mel byt clovek predposrany z kazdeho uredniho narizeni, ani by z hajzliku nevylezl. V soucasnem bordelu existuje spousta legislativnich rizik a clovek s tim proste nejak musi zit, moje zivotni zkusenost mi rika, ze nic neni tak horke, jak se to uvari. Kdyz se vezme varianta PR rocne min. 7tKc*15 a riziko teoretickeho postihu za ignoraci limitu depozitu, samozrejme asi nejlepsi je poctive chodit a prodluzovat, to by asi slo, ale kdo ma na to nervy. Ja byl vcera zapsat LPG a co tam ta slecna pul hodiny zapisovala do vsech moznych formularu mi nejak hlava nebrala. Za pade uzasna prace Zasadni chyba je v principu - PROC nekam davat znacky, proc nestaci zrusit pojistku a nejezdit? To mi hlava nebere.
hlavní myšlenkou původního příspěvku bylo, jak neplatit povinné ručení, odpovědí by mělo být...neprovozovat auto ani s ním neparkovat na veřejné komunikaci...jednoznačným dokladem neprovozování auta je jeho dočasné vyřazení, kdy značky a malý TP jsou v depozitu, samozřejmě se v praxi vyskytují i případy, kdy lidé s dočasně yvřazeným autem občas jezdí, bez značek a bez malého TP...
NÚ. jsem rád, že se smějete. Máte pravdu, že zákon nedovoluje depozit na 15 let, to tu nikdo netvrdil. Taky nedovoluje rok + 6měsíců +6měs. + 6 mes. + 6 mes. + 6 mes. + 6 mes. + 6 mes. + 6 mes. + 6 mes. + 6 mes...
Dokud nědojde k soudnímu rozřešení, máme odlišný názor, nesouhlasím, ale respektuji ten Váš.
Kdo by taky dal auto na 15 let do depozita. ale to bylo jen jako ukázka.
Jeden zápis v techničáku je za 50Kč. (u prodloužení depozita)
nevím zatím o nikom, kdo by se s kolegyní hádal a těch pár padesátikorun co městu dluží nezaplatitl, tato úprava platí krátce, od roku 2006, možná že se později dočkáme bouřlivějších scén...pak Vám o tom napíšu, pokud tary ještě budu...Také respektuju Váš názor, i když dle mého názoru nesprávný...
zdravím pročetl jsem se nabidku triglavu, a pozastavil jsem se na povinným ručení pro jednonápravové traktory bez SPZ mám zahradní traktor vari, ta pojistka se vztahuje i na toto? děkuji
Kupovat si auto,když nemáš řidičák,mi připadá nelogický.Pokud nechceš s tím autem jezdit načerno.Aby mě auto stálo v garáži a hnilo mě,to bych nedělal.A těch 19000,- je nesmysl,tak drahá pojišťovna u nás není.A jezdit bez řidičáku nezkoušej.Za případné následky to nestojí,to mi věř.
Ja bez ridicaku jezdit nechci. Ja to auto chci koupit a postavit do garaze, kde bude stat a jeho provoz me nebude stat ani korunu. Chapu, ze nekomu to muze prijit nelogicky a zbytecny, ale pro me to ma svuj smysl. S tim rucenim uz sem koukal na doporuceni od "jardy2", kde se da sehnat za cca13 tisic na rok.
Ale ja bych samozrejme nejradeji neplatil vubec. A doplnujici asi hloupa otazka, kdyz je auto v depozitu a dolo by se to po pul roce prodluzovat, tak se musi na technickou nebo ne?
Diky vsem za odpovedi
Tak to pojisteni jde i levneji, trosku jsem to porovnaval a Allianz vychazi asi nejlip (IMHO tak 9 ale zalezi na spouste parametru), jsou sezonni pojisteni, se spoluucasti, nabidka je pestra. Ale je blbost to platit, kdyz to nebude jezdit.
S tou technickou je to tak, ze bez ni vam to z depozitu nevydaji, prodluzovat a treba i prodat (prevest) to jde - podle me taky reseni, staci periodicky pozadat nebo urad informovat, ze z techto duvodu auto nema STK a nezbyde, nez to v depozitu nechat. Pokud uz neni v novem zakone riziko, ze to sami vyradi... (ale to asi nikdy nikdo neudelal, to by byla dobra sluzba pro spoustu lidi, co neco zanedbali )
A nebo korektne - jednou za rok prodlouzit, pak na mesic pojistit, vyzvednout, jet na STK a zase ulozit. Vse jak ma byt, jen trochu opruz. Bez te STK je jasne, ze pred vyzvednutim z depozitu to musi na STK na plosine.
Hloupá otázka to není, ano lze to. Fakt chcete chodit každý půl roku na evidenci vozidel?
Jaké je to auto, že 13 000 Kč je pojištění.
Já mám 1500Kč
Nespletl. je to skutečně 19.166,-Kc. Nabidka je od pojistovny Direct. Ovsem upozornuju, ze jsem jim pro spocitani podal dost neuplny udaje a zadal jsem spis o vyssi odhad.
12.240,- nebo 13.280,- podle toho kde bydlíte.
Je to tohle?:
Chevrolet Astro VAN
Typ: 4.3 V6
Objem motoru (ccm): 4293
Výkon motoru (KW): 118
Počet dveří: 5
Karoserie: MPV
Výroba od: 1.1994
Rozvor (mm): 2790
Přípustná (celková) hmotnost (kg): 2340
Dobrý den,
zákony v čr jsou na hlavu postavené ...Představte si,že když si dáte auto do depozitu na nějakou dobu budete stále vyčkávat fronty a poslouchat ty nepříjemný úředníky a platit ...Jinak se nebojte vždycky se to dá nějak obejít viz níže
V podstatě udělejte to ,že auto dejte do odhlášky na někoho z rodiny ...A máte vyhráno ...O nic se pak starat nemusíte ...
jinak s tou pojistkou se mrkněte na srovnávací web na www.toppojisteni.cz tam si cenu získáte nejnižší ,která lze v CZ sepsat
u nás na uřadě žádné fronty nejsou dá se i objednat na určitej den a čas přes net , auto bych do odhlášky nedával
, protože pak malej tech. průkaz platí jen 15 dní, a ten člen rodiny na koho by bylo auto musel platit eko dan(pokud byla už zaplacena tak se znovu neplatí), a poplatek za přepis
lepší je depozit!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.