Nejste přihlášen/a.
Pokud přijíždíš třeba na ten rondel, tak já to dělám tak, že chvilku před ním sešlápnu spojku a brzdím dle potřeby. Podle toho, jak se situace s předností vyvine, zařadím rychlost a pokračuju. Když je třeba zastavit, tak jednoduše se sešlápnutou spojkou zastavím na nulu. Jenom si dej pozor, ať při dlouhém čekání nestojíš na spojce moc dlouho, to si raději dej neutrál.
Ovšem vůbec si nevím rady na jaký pedál šlapat, když vjíždím na kruhový objezd, nebo na křižovatku,
Při řazení, vyřazení vždy na spojku. Lze brzdit při zařazené rchlosti, ale na to je třeba cit, aby motor necukal, nacvičuj na poli ... Když máš cit, tak se dá rozjet bez plynu, jinak po zařazení, pouštení spojky přidávat. Dlouhým sešlápnutím spojka trpííí.
Jedno si zapamätaj,že kruhový objazd je len kus cesty,tak ako každý iný.Toto isté máš pri akejkoľvek ine situácii na ceste,ide o prispôsobenie rýchlosti danej situácii a nie či na tom mieste mám dať alebo nedať to či ono.V každom momente jazdy vyhodnocuj,čo je vhodné pre tvoje schopnosti a auto a tieto veci budeš potom robiť automatický.Radia ti tu automaty,čo je konfortná vec,no ja som na automate dosť použil aj ručné radenie lebo situáciu som hodnotil inak ako automat.Prajem veľa úspechov v autoškole.
Pri prijezdu ke kruhovemu objezdu podradim vetsinou na 2. (brzdim motorem) a potom bud necham rychlost a na kruhac najedu, nebo vyslapnu spojku a zastavim, pribrzdim podle toho, co je potreba. Najit moment, kdy uz auto zacne na 2 cukat chce cvik. Takze klidne vyslapnete spojku pred kruhovym objezdem a brzdete, casem prijdete na to, co je pro Vas lepsi. Kolega nadaval pro me jizde, ze s dieslem nemam brzdit motorem, jak jsem zvykly z benzinu. Myslim si, ze je to nesmysl, ale musite hlidat, aby jste podradil do zpravnych otacek, tj motor zbytecne moc nevytocil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.