Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak často vyměňovat motorový olej

Od: imre* odpovědí: 9 změna:

Nevíte někdo, po kolika km mám nechat vyměnit motorový olej u fiatu punto jezdícího na benzín? Dá se nějak poznat, že už je olej potřeba vyměnit? Všiml jsem si, že postupně tmavne.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

3x

Já, polosyntetiku, u dieselu měním po 10000km, ale jezdím často s přívěsem a zatěžuji dost motor. Ve Vašem případě, by asi stačilo po 15000km.

celp*
hodnocení

2x

Polosyntetiku po 15000 km nebo 1x ročně(Pokud nenajedete těch 15000 km)

katerina*
hodnocení

2x

mi vyměňujem olej po10 000 km pokud je černý tak vyměnit hned. Jinak taky záleží na tom jak často s autem jezdíte. Někdo ho mění jednou ročně, někdo po 10000km a někdo po 15000km.

hodnocení

2x

pokud nejezdíte moc, tak!minimálně! vyměňujte 1x za 2roky, olej sám o sobě oxiduje=stárne. Nebo také vždy nejpozději po 15.000 KM. S tím souvisí i výměna ol. filtru, vzduch. fitru je vhodná a svíček. A seštelovat ventily. Není to jak když lejete benzín, pozor na to,ok? Mira

plaky*

u novych aut sa meni po 20 000...u starsich ako pisali okolo 15 000

jarda2*

ani u novych neuskodi menit drive, byva zvykem

nafta: 8-10tkm, max. rok

benzin 10-15tkm, max. rok

LPG: radeji drive nez benzin.

Ne, ze by to nevydrzelo vic, ale olej zas tolik nestoji (nema cenu kupovat nic draheho do obyc. motoru) a cisty motor funguje spokojeneji ;) Podle barvy oleje se ale moc nepozna, ze je cerny je v poradku, tak to ma byt, zvlaste u nafty.

troja*
hodnocení

0x

A co máš napsáno v servisní knížce?

hodnocení

0x

těžká přesná rada, ale jen obecně, podle stavu motoru, jak hodně se dolévá, jak hodně jezdíte, podle druhu použitého oleje,

přidám se k ostatním, 10 000km nebo rok (rok a půl)

ferenc*
hodnocení

0x

dle příručky píšou 20 000 km nebo jednou ročně podle toho co nastane dříve. ( radši volím 15 000 km otázka je jastli vydrží bez dolévání mezi výměnou)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]