Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena spojky Fabia 1.4

Od: pepa1235 odpovědí: 8 změna:
Dobry den, mam strach, že budu muset měnit spojku. Kolik to tak muze stat na Fabii I 1.4 mpi 44kw? R.v 2002 v Nemecku. Predem diky za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Neměňte, dokud neprdne nebo neprokluzuje. Test - nastartovat, zařadit 4 a zkusit se rozjet se zatahnutou ruční brzdou - když chcípne, je spojka ok.

Já měl doporučení na výměnu spojky u 220tis km - najeto dnes 290tis a spojka stále OK !

doplněno 17.03.15 10:38:

Ale jestli chcete porovnat cenu opravy... pak záleží i na servisu - stejně jako v ČR.. může to být jen 5000Kč, ale klidně 15tis...

doplněno 17.03.15 15:47:

tycon - asi bych nikdy nedoporučoval měnit jen lamelu... je to práce navíc, až přítlačák prdne... Když už se to dělá, tak vždy sada. Cena sady v CZ je 3500,-, ale práce může být v servisu za 1500,- i za 10tis - záleží na hodinových sazbách firmy. Také nechat fabii opravit v mercedesovém servisu je možné - jen trochu dražší...

Nekombinoval bych sousedy a kamarády, zvláště u spojky s potřebou výměny v Německu.

wafanex

pro jlmc:

Připadá mi, že mluvím s marťanem:-D

1. odkaz normálně funguje, alespoň mě teda jde

2. spojka může rupnout z ničeho nic když už je na hraně, případ mé přítelkyně které zabírala u vrchu ale byla v pohodě i mehcanik když to projižděl a potom zůstala vyset v mostě v zácpě opravdu lahodný požitek

3. nevím proč všichni lidé vše berou jen podle ceny a levné nekoupovat, je to od znakčy sachs a pokud koupí tuhle spojku o tisicovku drazeji, koupí tu samou kvalitu jen vyhodí tisicovku za předražené zboží

4. nepostřehl jsem něco o tom že by byl tazatel v německu, ale že má fabii z německa, ale ten eshop dle jejich informací zasílá i do německa jako každý jiný obchod dnes už

tycoon*
hodnocení

0x

Spojková lamela stojí do tisícovky, spojková sada (lamela, přitlačák, ložisko) lze sehnat do 2,5 tisíc. Plus práce servisu/mechanika/souseda. Dá se jet i do autorizovaného servisu, tam to bude stát o trochu víc, ale cenu včetně práce vám řeknou předem.

pepa1235
hodnocení

díky za rady, Fabka má najeto už 180 000, takže si myslím, že mě to brzo čeká.

wafanex
hodnocení

0x

Tady mají vaší spojku za 1900 Kč a to si myslím, že už stojí za úvahu, rozhodně bych nedal na rady ve stylu "počkete až to prdne"ono je to potom moc příjemné když vám prdne spoja někde na kruháči uprostřed města a ještě když pospícháte když ju můžete vyměnit v klidu s předem domluvenám servisem

autodily-na-skodu.cz/...

Spojka neprdne ze dne na den... a jestli, pak velmi vyjímečně a vy jste nepostřehl indicie, že se tak stane. Odkaz vám nefunguje. Nejlevnější spojka může znamenat, že bude na pár tis. km a prdne.. bez předchozího varování - úspora 1000,-kč se vám jistě nevyplatí..

Na spojce se nevyplatí šetřit.. nějaké starline v Německu možná ani nemají *smich*

Základní info z mé strany byla - pokud v servisu na prohlídce (např. při výměně oleje nebo jen tak zdarma) chtějí spojku vyměnit, neznamená to, že spojka je na výměnu. - udělat si test a pokud prokluzuje, pak se objednat - cenu zjistit předem (v Německu nebo Česku - to je jedno) - a v CZ bude cena servisu záležet na typu servisu (stejně jako v DE). Jestli zaplatíte Valeo a dají vám tam Starline, to už je věc jiná...

doplněno 20.03.15 07:26:

Dobry den, mam strach, že budu muset měnit spojku. Kolik to tak muze stat na Fabii I 1.4 mpi 44kw? R.v 2002 v Nemecku. Predem diky za rady.

Díky mé zvláštní logice jsem vydedukoval, že to v Německu chce měnit... proč by měl uvádět, že vůz v Německu byl zakoupen - to je v řádku zbytečná informace ne? ... Pokud chce měnit v CZ, pak ano... možností je více...

Odkaz už mi jde otevřít - ale při prvním pokusu mi to hodilo "neexistující stránka".

No a jinak už bych to asi nechal na vás ostatních...

wafanex
hodnocení

0x

pro jlmc...

Připadá mi, že mluvím s marťanem :-D

1. odkaz normálně funguje, alespoň mě teda jde

2. spojka může rupnout z ničeho nic když už je na hraně, případ mé přítelkyně které zabírala u vrchu ale byla v pohodě i mehcanik když to projižděl a potom zůstala vyset v mostě v zácpě opravdu lahodný požitek

3. nevím proč všichni lidé vše berou jen podle ceny a levné nekoupovat, je to od znakčy sachs a pokud koupí tuhle spojku o tisicovku drazeji, koupí tu samou kvalitu jen vyhodí tisicovku za předražené zboží

4. nepostřehl jsem něco o tom že by byl tazatel v německu, ale že má fabii z německa, ale ten eshop dle jejich informací zasílá i do německa jako každý jiný obchod dnes už.

Lamela vetsinou z niceho nic neodejde pokud ji nekdo nespali. z niceho nic ale muze dupnout pritlacak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]