Nejste přihlášen/a.
Neměňte, dokud neprdne nebo neprokluzuje. Test - nastartovat, zařadit 4 a zkusit se rozjet se zatahnutou ruční brzdou - když chcípne, je spojka ok.
Já měl doporučení na výměnu spojky u 220tis km - najeto dnes 290tis a spojka stále OK !
doplněno 17.03.15 10:38:Ale jestli chcete porovnat cenu opravy... pak záleží i na servisu - stejně jako v ČR.. může to být jen 5000Kč, ale klidně 15tis...
doplněno 17.03.15 15:47:tycon - asi bych nikdy nedoporučoval měnit jen lamelu... je to práce navíc, až přítlačák prdne... Když už se to dělá, tak vždy sada. Cena sady v CZ je 3500,-, ale práce může být v servisu za 1500,- i za 10tis - záleží na hodinových sazbách firmy. Také nechat fabii opravit v mercedesovém servisu je možné - jen trochu dražší...
Nekombinoval bych sousedy a kamarády, zvláště u spojky s potřebou výměny v Německu.
pro jlmc:
Připadá mi, že mluvím s marťanem
1. odkaz normálně funguje, alespoň mě teda jde
2. spojka může rupnout z ničeho nic když už je na hraně, případ mé přítelkyně které zabírala u vrchu ale byla v pohodě i mehcanik když to projižděl a potom zůstala vyset v mostě v zácpě opravdu lahodný požitek
3. nevím proč všichni lidé vše berou jen podle ceny a levné nekoupovat, je to od znakčy sachs a pokud koupí tuhle spojku o tisicovku drazeji, koupí tu samou kvalitu jen vyhodí tisicovku za předražené zboží
4. nepostřehl jsem něco o tom že by byl tazatel v německu, ale že má fabii z německa, ale ten eshop dle jejich informací zasílá i do německa jako každý jiný obchod dnes už
Tady mají vaší spojku za 1900 Kč a to si myslím, že už stojí za úvahu, rozhodně bych nedal na rady ve stylu "počkete až to prdne"ono je to potom moc příjemné když vám prdne spoja někde na kruháči uprostřed města a ještě když pospícháte když ju můžete vyměnit v klidu s předem domluvenám servisem
Spojka neprdne ze dne na den... a jestli, pak velmi vyjímečně a vy jste nepostřehl indicie, že se tak stane. Odkaz vám nefunguje. Nejlevnější spojka může znamenat, že bude na pár tis. km a prdne.. bez předchozího varování - úspora 1000,-kč se vám jistě nevyplatí..
Na spojce se nevyplatí šetřit.. nějaké starline v Německu možná ani nemají
Základní info z mé strany byla - pokud v servisu na prohlídce (např. při výměně oleje nebo jen tak zdarma) chtějí spojku vyměnit, neznamená to, že spojka je na výměnu. - udělat si test a pokud prokluzuje, pak se objednat - cenu zjistit předem (v Německu nebo Česku - to je jedno) - a v CZ bude cena servisu záležet na typu servisu (stejně jako v DE). Jestli zaplatíte Valeo a dají vám tam Starline, to už je věc jiná...
doplněno 20.03.15 07:26:Dobry den, mam strach, že budu muset měnit spojku. Kolik to tak muze stat na Fabii I 1.4 mpi 44kw? R.v 2002 v Nemecku. Predem diky za rady.
Díky mé zvláštní logice jsem vydedukoval, že to v Německu chce měnit... proč by měl uvádět, že vůz v Německu byl zakoupen - to je v řádku zbytečná informace ne? ... Pokud chce měnit v CZ, pak ano... možností je více...
Odkaz už mi jde otevřít - ale při prvním pokusu mi to hodilo "neexistující stránka".
No a jinak už bych to asi nechal na vás ostatních...
pro jlmc...
Připadá mi, že mluvím s marťanem
1. odkaz normálně funguje, alespoň mě teda jde
2. spojka může rupnout z ničeho nic když už je na hraně, případ mé přítelkyně které zabírala u vrchu ale byla v pohodě i mehcanik když to projižděl a potom zůstala vyset v mostě v zácpě opravdu lahodný požitek
3. nevím proč všichni lidé vše berou jen podle ceny a levné nekoupovat, je to od znakčy sachs a pokud koupí tuhle spojku o tisicovku drazeji, koupí tu samou kvalitu jen vyhodí tisicovku za předražené zboží
4. nepostřehl jsem něco o tom že by byl tazatel v německu, ale že má fabii z německa, ale ten eshop dle jejich informací zasílá i do německa jako každý jiný obchod dnes už.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.