Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Peníze na auto

Od: uklas odpovědí: 5 změna:

Je mi 18let. A chci si koupit auto (výlety, dojíždění do práce, jsem z vesnice takže i do obchodu tady to celkově bez auta moc nejde), jsem již zaměstnaný. Auta jsou můj koníček i práce (automechanik). Chci si přece jen koupit nějaké lepší auto. Nemám žádné závazky jen 1-2 tisíce měsíčně rodičům máme velký dům a tak bydlím u nich. Takže bych si půjčil peníze u banky tak 150 tis. koupil za ty peníze auto a potom to splácel z platu. Co myslíte mám to takhle udělat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Půjčka na auto je jedna z nejhorších investic. Najdi rozumný auto ve slušným stavu ca za 30 k a jezdi s tim. Např. Focus MK1, Fiat Marea atd.

Lepší auto nabouráš, budeš bez auta splácet úvěr a čekat na prachy od pojišťovny...

uska*
hodnocení

2x

Nápad je to děsný, nedělej to, jak píši nahoře rádci. K výši splátky úvěru si připočítej drahé povinné ručení pro tvou věkovou skupinu , musíš mít havirijní pojištění a životní pojistku. Nikde není psáno, že auto za 150tis nebude potřebovat opravy, servis, což jsou další peníze. Je možné, že po všech splátkách ti na benzín či naftu nezůstane nic. Kup auto 30 - 50 tis a budeš vysmátý, až si našetříš, vyměníš za jiné.

hodnocení

1x

půjčky jsou dobrý business pro tu druhou stranu - já bych vám doporučil půjčku od rodičů na vůz za 30 tis, naučit se jezdit pomalu (rychle to dokáže každý blb) a za 2 roky si našetříte na lepší...

doplněno 16.03.15 13:53:

@buss - 18 let, takže žádná prokazatelná platební morálka = při doložení příjmů možná dostane úvěr s 30 -40% akontací ... ale z 90% ho zamítnou jen tak pro riziko věku. To má větší šanci získat půjčku neúčelovou ze své aktuální banky (pokud má účet více než půl roku).

buss
hodnocení

0x

No když na to nemáš a nikdo jiný nepůjčí, tak ti nic jiného nezbude než úvěr pokud auto chceš. Zajdeš na banku a oni ti sdělí podmínky. Nemusíš kupovat drahé. Ale počítej s případnou akontací.

hodnocení

0x

jaky mas plat a kolik let jsi v praci? na to banka dava hodne zalezet , hlavne kdyz chces auto za 150k. Je dulezite i zda mas smlouvu na neurcito , nebo jen na rok ...Doba kdy banka davala auta na potkani jsou pryc , banky pak zacli mit problemy s lidmi co neplatili , auto mu nevzali , nebot ho nenasli atd... A hlavne si davej pozor , nebot pujcit si 150k a vratit 200k je u nekterych bank normalka. Pro novacka v rizeni a na vylety a do kaufu staci uplne fabca nebo oktavka. Koupis pekny kousek za 50k , opravis za 10k a mas auto na dalsich 10roku. Hlavne ne BMW nebo audi , pokud nebudes mit na opravy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]