Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli mám platit ČKP když mě přišel dopis ať zaplatím za auto které nemá PR když jsem auto v době kdy neni pojištěné již nevlastnil.Auto jsem prodal ale ještě jsem ho na kupujícího neodhlásil (jsou to 3 měsíce) protože jsem se s kupujícím dohodl že na něj vozidlo odhlásím a dám mu velký TP až mi zaplatí celou částku za vozidlo.Napsali jsme si to i do smlouvy že je vlstníkem on a že je povinen si uzavřít neprodleně PR ale že na něj bude vozidlo odhlášeno až zaplatí celou částku.Děkuji za pomoc
Neby by jste první, kdo by pojistil auto, které již nevlastní nebo které dávno neexistuje...odhlásit auto znamená nahlásit změnu, a na tu máte podle zákona 10-denní lhůtu ...k odhlášení potřebujete i malý TP, pochopil jsme že ho má nový vlastník...ČKP dle mého názoru stačí napsat dopouičený dopis, že jste auto prodal atd...kopii kup. smlouvy můžete přiložit...
OK spojím se s ČKP a snad to budou chtít zaplatit po novém majitely i když ještě na něj není auto odhlášeno.
v každém případě by Vám provozování auta musela ČKP prokázat, myslím v souvislostio s možným vymáháním nějaké dlužné částky...Vy můžete auto prodat kdy chcete a komu chcete, pokud ČKP vychází z registru voziel, tedy ze seznamu vozidel a jejich vlastníků, nemusí být tento seznam, vždy přesný...proto máte tu 30-denní lhůltu na to,aby jste ČKP doložil, že auto nemáte, že auto proto neprovozujete a nemáte proto ani povinnost platit nějaké pojistné nebo penále...a za to, že jste ještě nenahlásil změnu vlastníka Vás na úřadu nikdo poutovat nebude, protože o tom nikdo neví...kdyby bylo auto odhlášeno "na", byko by to pro Vás lepší, ČKP by Vás neobtěžovala..tu .odhlášku ale udělejte, protože ČKP Vás teoreticky může obtěžovat i v budoucnu, klidně 3x za rok...nebo desetkrát...nebo se už nikdy nemusí ozvat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.